Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Knihy

Napínavý kriminálny román Čierny sneh je zo školského prostredia

Foto: Fragment

Kniha z pera nemeckej autorky Lotte Kinskofer prináša vzrušujúci príbeh, ktorý každého čitateľa presvedčí, že toto sa môže stať hocikomu z nás.

Bratislava 4. septembra 2012 (TERAZ.sk) – V kníhkupectvách sa v najbližších dňoch objaví strhujúci kriminálny román Čierny sneh z novej edície Zločin od Vydavateľstva Fragment. Napínavý príbeh z pera nemeckej autorky Lotte Kinskofer prináša vzrušujúci príbeh zo školského prostredia, ktorý každého čitateľa presvedčí, že toto sa môže stať hocikomu z nás.

Čitatelia môžu sledovať príbeh očami sedemnásťročnej Lary, hlavnej hrdinky. Jej pocity, jej strach a úzkosť, ktorú prežíva pri zistení, že jej brat zmizol, a obava o jeho život čitateľa vtiahnu do deja. Dievča je odhodlané za každú cenu zistiť pravdu. Čo všetko však v skutočnosti skrýval jej brat a do akých machinácií a špiny sa zaplietol? Lara tuší, že jej brat sa zúčastnil niečoho nelegálneho a bojí sa o jeho život čoraz viac.

Aký je to pocit pre rodičov, stratiť milované dieťa? Cítia len beznádej a zúfalstvo, keď zmizne bez stopy a nikto netuší, čo sa stalo. Ako je možné, že sa to stalo práve jemu, obľúbenému, nekonfliktnému a vždy spoľahlivému synovi? Autorka dokázala opísať pocity rodičov skutočne autenticky a realisticky.

Zdanie však občas klame, a preto aj v tomto príbehu je nastolená otázka: Kto je v skutočnosti páchateľ a kto obeť?

Anotácia
"Kto je v skutočnosti páchateľ a kto obeť? Nikdy nedaj na prvý dojem, zdanie často klame...
Larin brat Simon zmizol bez stopy. Nikto netuší prečo ani polícia nemá žiadne vysvetlenie. Lara sa rozhodne pátrať na vlastnú päsť a zistí zvláštne veci, ktoré sa k jej predstave o Simonovi vôbec nehodia. Medzitým sa po mestečku začnú šíriť divoké špekulácie a klebety. Hovorí sa o násilí, mučení a vydieraní. Bol Simon páchateľ alebo obeť? Lara je odhodlaná zistiť pravdu za každú cenu!"