Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Knihy

Akadémia temna opäť otvára svoje brány

Foto: Fragment

Autorka série Gabriella Poole pokračuje dynamickým tajomným príbehom, ktorý čitatelia ocenia najmä pre gradujúci dej, silné emócie a nové fantazijné prvky.

Bratislava 12. september 2012 (TERAZ.sk) – Nebezpečné putá, tak znie názov druhej časti strhujúcej fantasy série Akadémia temna, ktorá sa objaví o necelý týždeň, 18. 9. 2012, na knižných pultoch. Autorka série Gabriella Poole pokračuje dynamickým tajomným príbehom, ktorý čitatelia ocenia najmä pre gradujúci dej, silné emócie a nové fantazijné prvky.

Cassie Bellová už nie je obyčajné nevinné dievča, ktoré dostalo šancu navštevovať elitnú Darkovu akadémiu. Skryté tajomstvá Vyvolených – spolku študentov – sa stali súčasťou jej života.

Udalosti opísané v prvej časti, v ktorej bola zavraždená Jackova sestra, ovplyvnili život mnohých študentov. A hoci bol vrah odhalený, jeho úklady sa ešte neskončili.

Cassie podstúpila rituál, ktorý však nebol ukončený, a preto sú jej schopnosti na úplne inej úrovni ako schopnosti ostatných Vyvolených. Duch, ktorý je jej súčasťou, si žiada potravu. Predstava, že by neovládla jeho túžbu, ju desí a zároveň sa snaží s ním za každú cenu bojovať. Jej duch je však silnejší ako ona a jeho schopnosti sú čoraz mocnejšie, ba prevyšujú schopnosti kohokoľvek zo Spolku vyvolených. Ani čarovné kvapky – „Slzy vyvolených“ nedokážu úplne ukojiť jej hlad.

V druhej časti Akadémie temna sa opäť objaví na scéne stará nepriateľka, ktorá túži po pomste za každú cenu. Dokáže Cassie zabrániť strašnému osudu, ktorý čaká jej priateľov? A nakoľko dokáže ovládnuť toho žiadostivého ducha v sebe?