Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia KHL

Slovan chce dohrať sezónu so cťou

Na snímke hráči Slovana Bratislava, brankár Jaroslav Janus a Tomáš Mojžíš v hokejovom zápase KHL Slovan Bratislava - Donbass Doneck 28. februára 2014 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Turanovič

Slovan tak nenadviaže na minulú sezónu, v ktorej sa ako nováčik prebojoval do vyraďovacej časti a v 1. kole vypadol na neskoršom šampiónovi Diname Moskva.

Bratislava 28. februára (TASR) - Nádej, ktorá dlhé týždne tlela, v piatok definitívne zhasla. Hokejisti Slovana Bratislava budú v aktuálnom ročníku KHL chýbať v play off. Už pred domácim stretnutím s Donbassom Doneck (1:2) vedeli, že si v závere sezóny zahrajú iba o Pohár nádeje.

"Našu predzápasovú koncentráciu to nijako nenarušilo. Síce sme vedeli, že už nepostúpime do play off, no chceli sme zápas odohrať so cťou," vyslovil sa útočník Martin Bakoš, autor jediného gólu Slovana v piatkovom súboji. Ukrajinský tím sa v ňom mohol oprieť o spoľahlivý výkon Jána Laca, ktorý uspel v zaujímavom brankárskom mikrosúboji s krajanom a reprezentačným kolegom Jaroslavom Janusom. "Ja som ani pred zápasom nevedel, že sme stratili šancu na play off, tie informácie sa ku mne nedostali. Chceli sme v zápase bodovať, doma musíme víťaziť. Dali sme však iba jeden gól a to sa ťažko vyhráva," povzdychol si Janus.

Slovan tak nenadviaže na minulú sezónu, v ktorej sa ako nováčik prebojoval do vyraďovacej časti a v 1. kole vypadol na neskoršom šampiónovi Diname Moskva. Bez ohľadu na výsledky zostávajúcich dvoch duelov v základnej časti obsadia "belasí" v tabuľke Západnej konferencie 11. miesto.

Tréner Rostislav Čada jasne pomenoval príčiny neúspechu: "Oproti minulej sezóne sme mali užší, menej skúsený a vyzretejší káder. K tomu treba pripočítať časté zranenia a špecifickú, náročnú olympijskú sezónu. Kvôli týmto problémom sme prehrávali najmä v tesných zápasoch. V porovnaní s vlaňajším ročníkom sme získali približne rovnaký počet víťazstiev v riadnom hracom čase, no v predĺženiach a samostatných nájazdoch sme ich vybojovali menej."



Mužstvo sa tak zameria už iba na Pohár nádeje. "Budeme sa biť a bojovať až do konca sezóny, lebo stále je o čo hrať. Urobíme všetko preto, aby sme vyhrali zostávajúce dva zápasy základnej časti a potom sa podľa vyžrebovania pokúsime o čo najlepší výsledok v Pohári nádeje, kde chceme hrať až do samého konca," vyhlásil Čada.



Podľa kapitána tímu Milana Bartoviča sa treba skoncentrovať aj na záver sezóny, i keď už o nič významné nejde. "Chceme to odmakať a zakončiť sezónu dobre, vydať zo seba maximum už len pre našich fanúšikov, ktorí pri nás celý ročník stáli a povzbudzovali nás, aj keď sa nám nedarilo." Podobne to vidí aj brankár Janus: "Minulá sezóna bola skvelá, táto nie je taká, akú sme si stanovili, stále však je o čo hrať. Veď bojujeme aj o nové kontrakty. Chceme podávať naďalej čo najlepšie výkony. Radi by sme uspeli aj v Pohári nádeje."