Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia KHL

Tréner Říha v Omsku skončil, s Vůjtekom vedenie Avangardu nerokovalo

Miloš Říha Foto: TASR/Pavel Neubauer

Říhov koniec prišiel neplánovane a nečakane. Klub správu o jeho odvolaní zatiaľ oficiálne nepotvrdil, no Říha v rozhovore pre agentúru ITAR-TASS uviedol, že už v Omsku nechce pracovať.

Moskva 11. marca (TASR) - Čech Miloš Říha už nie je trénerom hokejistov Avangardu Omsk. Vedenie klubu KHL skúseného kouča odvolalo po tom, čo sa v pondelok údajne nedostavil na tréning. Informáciu priniesli viaceré ruské médiá.

Říhov koniec prišiel neplánovane a nečakane. Klub správu o jeho odvolaní zatiaľ oficiálne nepotvrdil, no Říha v rozhovore pre agentúru ITAR-TASS uviedol, že už v Omsku nechce pracovať. "Táto sezóna sa pre mňa skončila. Neviem, čo ďalšie by som k tomu dodal. Viac by mali asi povedať predstavitelia klubu," uviedol Říha, ktorý sa o svojom vyhadzove dozvedel telefonicky.

Päťdesiatpäťročný tréner prevzal mužstvo v septembri, keď nahradil odvolaného Fína Petriho Matikainena. I napriek zlepšeným výkonom sa mu ale nepodarilo doviesť Omsk do play off, sibírsky klub obsadil v tabuľke Východnej konferencie 10. miesto.

Miesto po českom kormidelníkovi, ktorý v minulosti viedol v Rusku i Voskresensk, Spartak Moskva a Petrohrad a na Slovensku priviedol Slovan Bratislava k dvom extraligovým titulom, prevezme jeho doterajší asistent Jevgenij Kornouchov. Avangard čakajú v tomto ročníku ešte zápasy o Pohár nádeje.

Ruské médiá už v pondelok informovali, že Říhu by od budúcej sezóny mohol na striedačke Omsku nahradiť Vladimír Vůjtek, ktorý má do konca majstrovstiev sveta 2014 v Minsku zmluvu so slovenskou reprezentáciou. Hráčsky agent Vladimír Vůjtek mladší, ktorý svojho otca zastupuje, ale pre české médiá uviedol, že so zástupcami Avangardu nerokoval.

Podľa portálu sport-express.ru je na zozname kandidátov na uvoľnený post až osem trénerov, medzi nimi aj Fín Raimo Summanen. Dres Avangardu v závere sezóny obliekali aj dvaja slovenskí hokejisti - obranca Ivan Baranka a útočník Štefan Ružička.