Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia KHL

KHL: Hráčmi mesiaca Kovář, Lehtonen a Starčenko

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Kovář priviedol Avtomobilist k siedmim víťazstvám v deviatich decembrových zápasoch, pričom dvakrát si udržal čisté konto.

Moskva 1. januára (TASR) - Hráčmi mesiaca december v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) sa stali brankár Jakub Kovář z Avtomobilistu Jekaterinburg, obranca Mikko Lehtonen z Jokeritu Helsinki a útočník Roman Starčenko z Barysu Astana. Mená ocenených zverejnil oficiálny web nadnárodnej súťaže.

Kovář priviedol Avtomobilist k siedmim víťazstvám v deviatich decembrových zápasoch, pričom dvakrát si udržal čisté konto. Český brankár dosiahol úspešnosť zákrokov 93,81 percenta. Za najlepšieho obrancu uplynulého mesiaca vyhlásili Fína Lehtonena, ktorý v deviatich vystúpeniach nazbieral desať bodov za tri góly a sedem asistencií. Pripísal si aj desať plusových bodov a vyslal 36 striel na bránku, pričom v priemere odohral 23 minút a 37 sekúnd na zápas. Ocenenie pre najlepšieho útočníka v decembri patrí Starčenkovi, ktorý v 11 dueloch nastrieľal osem gólov a pridal k nim tri asistencie. Nazbieral aj šesť plusiek a prezentoval sa 27 strelami.

Za najlepšieho nováčika mesiaca december určila príslušná komisia Akima Trišina zo Spartaka Moskva, 20-ročný obranca získal v šiestich zápasoch dva body za gól a asistenciu.