Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia KHL

Donbass chce hrať šiesty zápas s Levom doma v Donecku

Na snímke gólová radosť hráčov Donbassu Foto: TASR/Pavel Neubauer

Bratislavská hala bude v stredu hostiť piaty súboj série.

Doneck 25. marca (TASR) - Hokejisti Donbassu Doneck by chceli odohrať šiesty duel semifinále Západnej konferencie KHL proti pražskému Levu na domácom ľade v Donecku. Pre nestabilnú politickú situáciu na Ukrajine sa ich dočasným domovským stánkom počas play off stala Slovnaft aréna v Bratislave, kde nastúpili na tretí i štvrtý súboj série.

"Požiadame vedenie súťaže, či by nás nenechali hrať doma aspoň jeden zápas. Minister vnútra Ukrajiny sa osobne zaručil za stopercentnú bezpečnosť," citoval server allhockey.ru slová prezidenta Donbassu Borisa Kolesnikova.

Po pondelkovej výhre Donecka 3:1 je stav série Lev - Donbass vyrovnaný 2:2. "Chlapci podali obetavý výkon, bojovali až do konca. Gratulujem im k víťazstvu. Sme však iba v polovici cesty. Dúfam, že budeme hrať v ďalšom stretnutí ešte sebaistejšie," vyjadril sa Kolesnikov.

Bratislavská hala bude v stredu hostiť aj piaty súboj série, v pražskej Tipsport aréne sa bude totiž v rovnakom čase konať piaty duel štvrťfinálovej série českej extraligy medzi Spartou Praha a HC Vítkovice Steel.