Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Import

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Denný podcast Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí. Podcast Diár si môžete vypočuť v počítači a zároveň aj odoberať vo svojich mobilných zariadeniach.

Bratislava 21. októbra (TABLET.TV) - Šéfredaktor TASR Marián Kolár vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Prezidentka Z. Čaputová pozvala na Slovensko člena cisárskej rodiny
Tokio, Japonsko

Prezidentka Zuzana Čaputová pozvala člena japonskej cisárskej rodiny na návštevu Slovenska pri príležitosti stého výročia nadviazania diplomatických vzťahov. Stalo sa tak počas stretnutia s japonským premiérom Šinzóom Abem v Tokiu. Prezidentka je na návšteve Japonska pri príležitosti intronizácie cisára Naruhita, ktorá sa uskutoční zajtra. Čaputová a Abe rokovali o bilaterálnych vzťahoch, ekonomickej spolupráci medzi Slovenskom a Japonskom a o výzvach a inováciách v oblasti ochrany životného prostredia. Aktuálne informácie ponúkne aj dnes vyslaná redaktorka TASR.



Predstavitelia štátu budú hľadať možnosti reformovať súdy a prokuratúru
Bratislava

Predseda vlády Peter Pellegrini zvolal na dnes stretnutie v súvislosti s informáciami o komunikácii medzi Marianom K. a predstaviteľmi súdnej moci a prokuratúry. Chce sa informovať, ako by bolo možné upraviť legislatívu s cieľom prinavrátiť súdnej moci dôveru. Na stretnutí budú ministerka vnútra Denisa Saková, minister spravodlivosti Gábor Gál, prezident Policajného zboru Milan Lučanský a zástupcovia Súdnej rady a Generálnej prokuratúry. Majú navrhnúť možné legislatívne zmeny zamerané na reformu súdov a prokuratúry.

Opoziční politici budú hovoriť o aktuálnej politickej situácii
Bratislava

A téma uniknutej komunikácie Mariana K. ešte raz, tentokrát z opozičného pohľadu. Predseda SaS Richard Sulík pozval predsedov strán demokratickej opozície na stretnutie k aktuálnej politickej situácii. Pozvanie adresoval Andrejovi Kiskovi, Igorovi Matovičovi, Michalovi Trubanovi, Alojzovi Hlinovi,
Borisovi Kollárovi a Miroslavovi Beblavému. K čomu politici dospeli vám sprostredkujeme v domácom servise TASR.

Rezort školstva ocení osobnosti v oblasti celoživotného vzdelávania
Bratislava

V rámci Týždňa celoživotného učenia ocení ministerstvo školstva osobností za rozvoj celoživotného vzdelávania. Cenu Ministerstva školstva odovzdá šéfka rezortu Martina Lubyová Oľge Fratričovej z ÚĽUV-u za dlhoročnú spoluprácu pri posudzovaní programov ďalšieho vzdelávania. Ceny za celoživotné vzdelávanie bude udeľovať aj Asociácia inštitúcií vzdelávania dospelých – a to v kategóriách vzdelávací projekt, prínos v oblasti vzdelávania dospelých, popularizácia vzdelávania dospelých, samospráva a Age Managment.

Vicepremiér R. Raši podpíše memorandum o spolupráci s VSD a.s.
Košice, Michalovce

Podpredseda vlády pre investície a informatizáciu Richard Raši má dnes pracovný program na východe republiky. V Bidovciach si prezrie priestory zariadenia opatrovateľskej služby rodinného typu. V Čani navštívi firmu Železnično-priemyselná stavebná výroba. Popoludní v Košiciach podpíše memorandum o spolupráci s Východoslovenskou distribučnou spoločnosťou. No a napokon večer v Michalovciach sa Richard Raši zúčastní na Galaprograme pri príležitosti stého výročia Zemplínskej župy.

Viac zaujímavých informácií sa dozviete zo spravodajského servisu tasr alebo ak navštívite portál teraz.sk.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher