Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Import

Trestnú vec proti Pavlovi K. súd vrátil do prípravného konania

Ilustračná snímka. Foto: TASR

ŠTS mal schvaľovať dohodu o vine a treste, na ktorej sa obvinení z daňovej trestnej činnosti Pavol K., Hana K., Anna P. M. a Jozef L. dohodli s prokurátorom.

Banská Bystrica 29. apríla (TASR) - Špecializovaný trestný súd (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, v pondelok vrátil trestnú vec proti podnikateľovi Pavlovi K. a spol., obvinenému pre zločin skrátenia dane a poistného, prokurátorovi do prípravného konania. TASR o tom informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

ŠTS mal schvaľovať dohodu o vine a treste, na ktorej sa obvinení z daňovej trestnej činnosti Pavol K., Hana K., Anna P. M. a Jozef L. dohodli s prokurátorom. Na verejnom zasadnutí ju však Pavol K., ktorého meno sa objavilo v kauze Babylon, odmietol. Keďže išlo o jedno spoločné konanie, bez dohodnutého verdiktu zostali aj ostatní traja.

Majiteľ hydinárskej spoločnosti figuroval v kauze Babylon ako poškodený. V roku 2017 ho mali vydierať a žiadať úplatky výmenou za to, že polícia nebude vyšetrovať podozrenia v jeho firmách. Bývalého šéfa kontrarozviedky Slovenskej informačnej služby Ľubomíra A. a právnika Františka P. obžalovali z pokračovacieho obzvlášť závažného zločinu vydierania, legalizácie príjmu z trestnej činnosti a zo zločinu podplácania. ŠTS ich však v posledný februárový deň tohto roka odsúdil "iba" za korupčnú trestnú činnosť. Ľubomíra A. uznal za vinného z podplácania a vymeral mu trest odňatia slobody vo výške piatich rokov. Právnikovi Františkovi P. za nepriamu korupciu udelil 30-mesačný nepodmienečný trest. Rozhodnutie nie je právoplatné.