Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Import

Štyria Nemci kládli ruže Hitlerovi k narodeninám, skončili na polícii

Putá, ilustračné foto. Foto: Teraz.sk - Jaroslav Taldík

Nemcov spozorovala v sobotu pri Hitlerovom rodnom dome policajná hliadka, ktorá ich odtiaľ vzala na výsluch.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Berlín 22. apríla (TASR) - Štvoricu Nemcov - dve sestry a ich partnerov - prichytila cez víkend rakúska polícia pri kladení bielych ruží na pamiatku nacistického vodcu Adolfa Hitlera pri jeho rodnom dome na západe Rakúska pri príležitosti výročia jeho narodenia. Spomínaní Nemci vo veku 20 až 30 rokov sa na mieste fotografovali, jedna pričom jedna zo žien pri pózovaní hajlovala, oznámila v pondelok polícia. TASR informuje podľa agentúry AP.

Hitler sa narodil 20. apríla 1889 v rakúskom mestečku Braunau am Inn. Rakúske úrady vlani rozhodli, že dom prestavajú na policajnú stanicu, aby tak odradili od neonacistov od návštev tohto miesta.

Nemcov spozorovala v sobotu pri Hitlerovom rodnom dome policajná hliadka, ktorá ich odtiaľ vzala na výsluch. Žena uviedla, že hitlerovský pozdrav nemyslela vážne, polícia však v jej mobilnom telefóne objavila čety s ďalšími členmi skupiny, kde sa nachádzali správy s nacistickou tematikou i snímkami.

Polícia uviedla, že všetkých štyroch nahlásila prokuratúre pre podozrenie z porušenia rakúskeho zákona zakazujúceho propagáciu a šírenie symbolov nacizmu.