Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Import

Hell Energy plní svoje nápoje do plechoviek, dôvodom je i ekológia

Na snímke plniaca linka vo výrobnom závode Hell Energy pri maďarskej obci Szikszó neďaleko Miškovca. Foto: TASR Branislav Caban

Na Slovensku sa podľa posledných údajov predalo za rok až 570 miliónov kusov PET fliaš, pričom ekologickejšou alternatívou sú práve hliníkové plechovky, keďže recyklovať ich možno nespočetnekrát.

Szikszó/Bratislava 21. októbra (TASR) - Celkovo 95 % nealkoholických nápojov Hell a Xixo, ktoré vyrába spoločnosť Hell Energy vo svojom závode pri maďarskej obci Szikszó neďaleko Miškovca, je v súčasnosti balených v recyklovaných hliníkových plechovkách. TASR o tom informoval vedúci marketingu spoločnosti Péter Pantl, podľa ktorého je dôvodom na tento krok okrem iného i ekológia.

„Chceli by sme ísť príkladom iným medzinárodným spoločnostiam a jednoznačne dokázať zákazníkom, že pri produkcii našich značiek sme odhodlaní chrániť životné prostredie,“ podotkol Pantl s tým, že v ďalších piatich rokoch sa chcú dostať až na 99 % nápojov plnených v hliníkových plechovkách.

Ako ďalej povedal, na Slovensku sa podľa posledných údajov predalo za rok až 570 miliónov kusov PET fliaš, pričom ekologickejšou alternatívou sú práve hliníkové plechovky, keďže recyklovať ich možno nespočetnekrát. „Pravda je taká, že v priemere asi 60 dní po tom, keď spotrebiteľ zahodí plechovku do recyklačného koša, je možné z hliníkového odpadu vyrobiť nový produkt. Plechovka počas recyklácie totiž nestráca svoju pevnosť a kvalitu,“ vysvetlil vedúci marketingu.

Spoločnosť má vo svojom závode vlastnú výrobňu plechoviek s rozlohou 42.000 štvorcových metrov, ktorá bola spustená v roku 2017. Jej ročná výrobná kapacita je 1,2 miliardy plechoviek a plechovkových vrchnákov. Okrem nej je súčasťou areálu aj plnička, ktorá podľa výrobcu disponuje najvyspelejšími technológiami a je jednou z najrýchlejších v celej Európe.

Uvedená plnička má štyri linky na plnenie plechoviek a jednu na PET fľaše. Spustením štvrtej plniacej linky na prelome júla a augusta 2019 stúpla kapacita závodu zo 4,5 milióna plechoviek denne na 7 miliónov. Súčasťou výrobného areálu je tiež logistické centrum s kapacitou 31.000 paliet.

Značka Hell Energy pôsobí na trhu 13 rokov a podľa vlastných údajov patrí medzi troch najväčších svetových producentov značkových energetických nápojov. Počas vlaňajška firma vyprodukovala približne 1,5 miliardy plechoviek, vďaka spusteniu štvrtej výrobnej linky očakáva nárast na 2,5 miliardy kusov. Svojimi produktmi zásobuje 52 krajín sveta vrátane Slovenska.