Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Import

Demokrati namietajú účasť G. Kuffu na rokovaniach

Strana Demokrati, archívne foto. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Bývalý štátny tajomník envirorezortu Michal Kiča z Demokratov hovorí o konflikte záujmov.

Bratislava 29. apríla (TASR) - Mimoparlamentná strana Demokrati tvrdí, že Gregor Kuffa, brat a syn štátnych tajomníkov envirorezortu, sa zúčastňuje na oficiálnych rokovaniach, na ktorých nemá čo robiť. Ako príklad uviedli rokovanie k návštevnému poriadku Tatranského národného parku. Štátny tajomník Ministerstva životného prostredia SR Filip Kuffa obvinenia odmieta. Ako poukázal, na rokovanie k návštevnému poriadku môže prísť každý, kto si vyžiada stretnutie.

Bývalý štátny tajomník envirorezortu Michal Kiča z Demokratov hovorí o konflikte záujmov. "Návštevný poriadok, respektíve účelové zmeny v ňom, o ktorých sa z prvej ruky Gregor dozvedá na rokovaniach, mu môžu umožniť, aby v národnom parku naplno rozbehol svoj biznis a zarobil 'majland'. Poskytuje totiž jazdy na koňoch a z dostupných informácií je zrejmé, že takýto typ služby sa snaží rozšíriť aj do Tatranského národného parku," skonštatoval.

Filip Kuffa tvrdí, že návštevný poriadok bude potrebné vzhľadom na kritiku rôznych zoskupení otvoriť. Jednou z požiadaviek boli aj kone. Takúto iniciatívu víta. Stretnutie, na ktorom sa zúčastnil jeho brat, nebolo podľa neho tajné. Rovnako je podľa neho známe, že jeho brat chová tri kone. Kiča sa podľa neho snaží prekrývať svoje kauzy "pseudovýmyslami".