Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Hokej

V Trenčíne a vo Zvolene chystajú turnajové schladenie pred horúčavami

Fanúšikovia Dukly Trenčín, archívne foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Kým v Trenčíne sa uskutoční už 22. ročníka Rona Cupu - Memoriálu Pavla Demitru, pod Pustým hradom si to kvarteto tímov rozdá v 17. edícii Memoriálu Pavla Zábojníka.

Trenčín/Zvolen 12. augusta (TASR) - Od štvrtka do soboty si hokejoví fanúšikovia v Trenčíne a vo Zvolene môžu oddýchnuť od letných horúčav. V rozmedzí troch dní sa na oboch miestach uskutočnia tradičné letné turnaje, ktoré budú pre extraligistov ďalšou previerkou v príprave na nový ročník najvyššej domácej súťaže. Kým v Trenčíne sa uskutoční už 22. ročníka Rona Cupu - Memoriálu Pavla Demitru, pod Pustým hradom si to kvarteto tímov rozdá v 17. edícii Memoriálu Pavla Zábojníka.

Pod hradom Matúša Čáka sa opäť predstaví šesť mužstiev vrátane troch extraligistov. Okrem domácej Dukly si na turnaji zahrajú aj HK Nitra a vicemajster z Banskej Bystrice. Enklávu tímov dopĺňa český extraligista PSG Zlín, prvoligista Dukla Jihlava a kazašský Irtyš Pavlodar. Už vo štvrtok nastúpi domáca Dukla v derby proti jihlavskej Dukle. Oba tímy sa stretli minulý týždeň po 23 rokoch, Trenčania vďaka hetriku Jakuba Gašparoviča triumfovali 5:2. Vzhľadom na vysoké horúčavy sa na poslednú chvíľu zmenili začiatky zápasov, aby bol na každý duel pripravený čo najkvalitnejší ľad. Prvý zápas sa každý deň začne už o 12.30 h, druhý bude na programe podľa pôvodného plánu o 16.00 h a tretí zakaždým o 19.30 h.

Domáca Dukla je druhým najúspešnejším tímom na za doterajších 21 edícií turnaja so štyrmi celkovými triumfami. Prvenstvo patrí Košiciam s rovnakým počtom primátov, avšak pri nižšom čísle účastí (11). Turnaj bude mať zaujímavú príchuť aj z toho hľadiska, že Jihlava, Banská Bystrica a ani Pavlodar na ňom ešte nehrali. Trenčania sa na domáci turnaj tešia, pre niektorých hráčov to navyše bude boj o nový kontrakt. "V tíme je ešte niekoľko postov, o ktoré treba zabojovať, od hráčov, ktorí sú na hrane, teda očakávam, že sa predvedú v čo najlepšom svetle. Budeme hráčov rotovať. Chceli by sme, aby každý hráč hral na turnaji maximálne dva zápasy," citoval oficiálny web Dukly slová trénera a generálneho manažéra v jednej osobe Jána Kobezdu.

Zvolenský Memoriál Pavla Zábojníka prešiel oproti minulým ročníkom zásadnou zmenou. Nepredstaví sa na ňom šesť tímov, ale iba štyri, pričom zápasový program majú rozložený do troch dní. Chýba tradičný rival z Banskej Bystrice, ktorý sa predstaví práve na Rona Cupe. Okrem domáceho HKM si z extraligistov na turnaji zahrá ešte aj ŠHK 37 Piešťany, kvarteto tímov dopĺňa maďarský Fehérvár AV19 a poľské GKS Tychy.

Program Rona Cupu 2015:
štvrtok 13. augusta:
13.00 HK Nitra – PSG Zlín
16.00 HC'05 iClinic Banská Bystrica – Irtyš Pavlodar
19.00 Dukla Trenčín – Dukla Jihlava

piatok 14. augusta:
13.00 HK Nitra – Irtyš Pavlodar
16.00 HC'05 iClinic Banská Bystrica – Dukla Jihlava
19.00 Dukla Trenčín – PSG Zlín

sobota 15. augusta:
13.00 HK Nitra – Dukla Jihlava
16.00 HC'05 iClinic Banská Bystrica – PSG Zlín
19.00 Dukla Trenčín – Irtyš Pavlodar


Program Memoriálu Pavla Zábojníka
štvrtok 13. augusta
15.30 GKS Tychy – Fehérvár AV19
19.00 HKM Zvolen – ŠHK37 Piešťany

piatok 14. augusta
15.30 ŠHK37 Piešťany – GKS Tychy
19.00 Fehérvár AV19 – HKM Zvolen

sobota 15. augusta
15.30 Fehérvár AV19 – ŠHK37 Piešťany
19.00 HKM Zvolen – GKS Tychy