Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

RARITA: Futbalový brankár Petr Čech sa dohodol s hokejovým Guildfordom

Na archívnej snímke Petr Čech. Foto: TASR/AP

Angažovanie Petra Čecha má aj slovenskú stopu. Trénerom tímu je bývalý útočník Dukly Trenčín Miloš Melicherík a práve on je za príchodom futbalovej hviezdy.

Guildford 10. októbra (TASR) - Bývalý český reprezentant Petr Čech sa vráti do bránky. Nie však futbalovej, ale hokejovej. Tridsaťsedemročný niekdajší hráč Cheslea či Arsenalu sa dohodol na spolupráci s tímom tretej najvyššej anglickej súťaže Guildford Phoenix. Klub o tom informoval na twitteri.

Podľa portálu iDnes.cz sa Čech s mužstvom pripravoval už dlhšie a premiéru by mohol absolvovať už cez víkend. "Podpis Petra je pre nás obrovská udalosť. Je skvelý človek, poctivo trénuje a nemôže sa dočkať debutu," uviedol na oficiálnom klubovom webe asistent trénera Andy Hammings.

Angažovanie Petra Čecha má aj slovenskú stopu. Trénerom tímu je bývalý útočník Dukly Trenčín Miloš Melicherík a práve on je za príchodom futbalovej hviezdy. "Teším sa, až sa predvedie v akcii. Veľa trénoval a zlepšil sa odkedy som ho videl prvýkrát na ľade," citoval Melicheríka iDnes.cz. Niekdajší útočník pozval Čecha na tréning už pred piatimi rokmi.

Na premiéru sa teší aj Čech, ktorý ukončil futbalovú kariéru v lete. "Dúfam, že dokážem pomôcť mojim mladých spoluhráčom. Po 20 rokoch v profesionálnom futbale je toto skvelá príležitosť, vyskúšať si šport, ktorý som sledoval od detských čias," povedal 124-násobný český reprezentant na webe BBC.

Rekordman v počte čistých kont v Premier League sa nikdy netajil náklonnosťou k hokeju a aj počas futbalovej kariéry sa objavoval na ľade. "Musel by som si kúpiť celú výstroj a tá nebola lacná," vysvetlil Čech pred troma rokmi v TV Arsenal, prečo si v minulosti zvolil kopačky namiesto korčúľ.