Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Oystrickov najdôležitejší gól kariéry priniesol rozuzlenie drámy

Na snímke fanúšikovia HC Lev Praha Foto: TASR/Michal Svítok

Rozhodujúci siedmy duel medzi Metallurgom a Levom Praha sa odohrá v stredu na ľade ruského klubu o 15.00 h.

Praha 29. apríla (TASR) - Hokejisti Leva Praha si v pondelok vynútili siedmy zápas finále play off KHL, ktorý definitívne rozhodne o držiteľovi Gagarinovho pohára. Víťazstvo im v šiestom dueli svojimi najdôležitejšími gólmi v kariére vystrieľali Mikko Mäenpää a Nathan Oystrick.

Pondeľňajší duel oboch finalistov priniesol napínavú drámu. Vypredaná O2 aréna sa najskôr v 58. minúte tešila z vyrovnania na 4:4, keď sa premiérovo na domácom ľade v sezóne presadil fínsky bek Mikko Mäenpää. V predĺžení následne spôsobil ďalšiu vlnu radosti nenápadnou strelou Nathan Oystrick, ktorý spasil domácich hráčov a udržal ich v boji o cennú trofej.

"Vedel som, že šiesty zápas nebude posledný. Na takéto stretnutia je v skutočnosti veľmi ľahké pripraviť sa. Jediná vec, ktorú musíte urobiť, je vydať zo seba absolútne všetko," uviedol na oficiálnom webe Pražanov obranca Mäenpää. Ten v priebehu ročníka nemal presnú mušku, všetko si ale vynahradil v šiestom finále play off. "Bolo to o správnom načasovaní. Mal som asi milión päťstosedemdesiat pokusov a nedokázal som skórovať. Správny 'timing' je najdôležitejší," dodal 31-ročný reprezentant.

Ďalším hrdinom večera bol Nathan Oystrick. Jeho nenápadná strela prepadla v 64. minúte Košečkinovi do siete a udržala Lev v hre o Gagarinov pohár. "Bol to zatiaľ môj najdôležitejší gól v kariére, dokonca predčil aj trefu z finále v AHL. Diváci boli nadšení, obklopilo ma dvadsať chlapov a bolo to skvelé," uviedol Oystrick.

Rozhodujúci siedmy duel medzi Metallurgom a Levom Praha sa odohrá v stredu na ľade ruského klubu o 15.00 h. V zápasovej derniére tohto ročníka im však bude chýbať útočník Jakub Klepiš, ktorý sa po doliečení zranenia ruky pripojí k reprezentačnému výberu.