Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Newyorskí jazdci nevyužili mečbal, rozhodne siedmy zápas

Wayne Simmonds Foto: TASR/AP

Hviezdou zápasu New York Rangers vs. Philadelphia Flyers bol domáci Wayne Simmonds, ktorý dal jazdcom tri góly a postaral sa o siedmy zápas, ktorý v New Yorku rozhodne o postupujúcom.

New York 30. apríla (TASR) - Hokejisti Philadelphie zvíťazili v šiestom dueli štvrťfinále play off Východnej konferencie NHL na domácom ľade nad New York Rangers 5:2 a vynútili si rozhodujúci siedmy zápas. Séria je vyrovnaná na 3:3 na zápasy, k čomu v noci na stredu najviac prispel autor hetriku Wayne Simmonds. Domáci brankár Steve Mason kryl 34 striel "jazdcov" a udržal nádej Flyers pokračovať v boji o Stanleyho pohár.

Domácim vyšli najmä prvé dve tretiny, v ktorých si vypracovali štvorgólový náskok a ten už nestratili. Hrdinom "letcov" bol dôrazný útočník Simmonds, ktorý sa po útočníkovi Pittsburghu Jevgenijovi Malkinovi stal druhým hráčom s hetrikom v tohtoročnom play off.

Simmonds strelil prvé dva góly svojho tímu, na 3:0 zvýšil švédsky obranca Erik Gustafsson, keď naskočil z trestnej lavice a využil sólový nájazd. "Nechceli sme dopustiť koniec sezóny a išli sme na doraz. Vytvárali sme si šance svojim dôrazom a som rád, že sme si vynútili rozhodujúci zápas," povedal Simmonds. Ten sa stal zároveň prvým hráčom, ktorý strelil Henrikovi Lundqvistovi tri góly vo vyraďovacích bojoch. Naposledy sa hetrikom proti Rangers zaskvel v play off bývalý útočník New Jersey John Madden, keď v roku 2006 trikrát prekonal Kevina Weekesa.

Philadelphiu podržal veľmi spoľahlivým výkonom brankár Mason, ktorý v prvej tretine chytil viacero dobrých šancí Rangers. Hostia ho neprekonali z prvých 31 striel, až v 54. minúte sa presadil Carl Hagelin. "Je dôležité absolvovať v úvode pár zásahov a cítiť puk. V prvej tretine som mal prácu a dobre som sa rozchytal," povedal Mason, ktorý v prvej časti zaznamenal 13 zásahov. Philadelphia ubránila všetkých päť presiloviek Rangers, celkovo neinkasovala v oslabení už 20-krát v rade, naposledy v druhom zápase série. "Mali sme dobrý úvod, vytvárali sme si šance, ale sme ich nepremenili. V siedmom zápase máme domácu výhodu my a chceme ju využiť," povedal tréner Rangers Alan Vigneault. Zatiaľ v jedinom siedmom zápase medzi týmito tímami vyhrala 5. mája 1974 Philadelphia nad Rangers 4:3 a nakoniec v tej sezóne vyhrala Stanleyho pohár.

Rozhodujúci zápas číslo 7 je na programe v newyorskej Madison Square Garden v noci na štvrtok.




sumár: 1. kola play off NHL

PHILADELPHIA - NY RANGERS 5:2 (1:0, 3:0, 1:2)



Góly: 8. Simmonds (Hartnell, Giroux), 22. Simmonds (B. Schenn), 35. Gustafsson (Coburn), 36. Simmonds (Voráček, Giroux), 56. Giroux – 54. Hagelin (Stralman, Richards), 60. Zucarrello (Pouliot, Miller). Brankári: Mason - Lundqvist (41. Talbot), strely na bránku: 29:36. Diváci: 20.137.

/stav série: 3:3/