Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Hokej

Brankár Kristan opúšťa Nitru, pre klub je nezaplatiteľný

Na snímke brankár Robert Kristan (Nitra) Foto: TASR/Milan Kapusta

Neistá je aj budúcnosť kanoniera Romana Tománeka.

Nitra 28. apríla (TASR) - Káder strieborného tímu hokejovej extraligy HK Nitra opúšťa po úspešnej sezóne brankár Robert Kristan. Šéf nitrianskeho hokeja Ján Plandora v rozhovore pre portál nitra.sme.sk uviedol, že slovinský reprezentačný gólman, ktorý prišiel pod Zobor pred rokom z Medveščaku Záhreb, platovo prerástol možnosti klubu.

"S väčšinou hráčov sme boli dohodnutí na pokračovaní už pred play off. Vo štvrtok a piatok sme si s trénerom urobili audit kádra. Máme tam pár otvorených okienok. Niektorí hráči nás v najťažších chvíľach sklamali, niektorí, naopak, prekvapili. Chceme káder čo najskôr uzavrieť, aby sme mohli 12. mája začať prípravu na novú sezónu. Z istých odchodov môžem potvrdiť odchod Roberta Kristana. Ten naozaj prerástol naše možnosti. Nemalo zmysel s ním vyjednávať, jednoducho by sme ho nevedeli zaplatiť," prezradil Plandora pre nitra.sme.sk.

Podľa portálu by sa do Nitry mal vrátiť útočník Marek Slovák, ďalším esom do ofenzívy môže byť Zvolenčan Michal Chovan. O obrancu Petra Ordzovenského má údajne záujem slovenský účastník KHL Slovan Bratislava. Neistá je budúcnosť kanoniera Romana Tománeka, s 38 gólmi druhý najlepší extraligový strelec a so 79 bodmi druhý najpoduktívnejší hráč súťaže stále nevie, kde bude v novom ročníku hrať. "Zatiaľ nemám nič, v máji sa pôjdem zaevidovať na úrad práce. S priateľkou sme spolu štyri roky, chceme si založiť rodinu, radi by sme sa ale usadili práve v Nitre, lebo sa nám tu veľmi páči," povedal Tománek.