Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Hokej

Košice si zahrajú Ligu majstrov, oficiálne dostali druhú voľnú kartu

Oslavy majstrovského titulu hokejistov HC Košice na Hlavnej ulici v Košiciach v sobotu 26. apríla 2014. Foto: FOTO TASR/Milan Kapusta

Žrebovanie základných skupín súťaže sa uskutoční počas majstrovstiev sveta v Bielorusku 21. mája. Prvý zápas je na programe 21. augusta 2014 a finále je v pláne 3. februára 2015.

Košice 28. apríla (TASR) - Slovenský majster HC Košice sa v budúcej sezóne definitívne predstaví v hokejovej Lige majstrov. Po nórskom tíme Stavanger Oilers sa stal druhým držiteľom voľnej karty medzinárodnej klubovej súťaže.

Účasť Košíc v LM avizoval už po zisku majstrovského titulu generálny manažér HC Juraj Bakoš, teraz je štart klubu v súťaži potvrdený aj oficiálne. "Liga majstrov je veľmi potešená, že aj Košice sa stali jej členom. Slovensko je krajinou, ktorá svetovému hokeju vychovala viacero veľkých hviezd a je pre nás cťou, aby sme mali v súťaži deväťnásobného majstra práve tejto krajiny. Spoločne s Košicami a Stavangerom sú v Lige majstrov dokopy kluby z deviatich európskych krajín," citoval oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) slová riaditeľa súťaže Martina Baumanna.

Sedemnásobný slovenský majster zdolal v nedávno skončenom finále play off extraligy Nitru 4:3 na zápasy a vrátane dvoch federálnych triumfov získal už svoj deviaty titul v histórii klubu. "Vyhrať náš deviaty titul bolo pochopiteľne veľkým úspechom, ale pre nás je dôležité aj to, že sa Košice kvalifikovali do Ligy majstrov. Rovnako je to dôležité aj pre slovenský hokej, keďže jeho zástupca bude súťažiť v medzinárodnej konkurencii. Budeme reprezentovať čo najlepšie nielen náš klub, ale aj slovenskú extraligu," dodal generálny manažér Košíc Juraj Bakoš.

Žrebovanie základných skupín súťaže sa uskutoční počas majstrovstiev sveta v Bielorusku 21. mája. Prvý zápas je na programe 21. augusta 2014 a finále je v pláne 3. februára 2015.