Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Košičania oslavovali titul, Štrbák si spomenul na zlaté MS

Oslavy majstrovského titulu hokejistov HC Košice na Hlavnej ulici v Košiciach v sobotu 26. apríla 2014. FOTO TASR/Milan Kapusta

Čakanie na hokejistov fanúšikom spríjemňovali vystúpenia Petra Cmorika či skupiny Reverz Park.

Košice 26. apríla (TASR) - Tisíce priaznivcov HC Košice prišli osláviť v poradí siedmy majstrovský titul na Hlavnú ulicu v Košiciach pri soche Immaculata. Ako býva zvykom, košickí hokejisti sa priviezli "majstrovskými" autami.

Čakanie na hokejistov fanúšikom spríjemňovali vystúpenia Petra Cmorika, skupiny Reverz Park a tradične si so svojou kapelou zahral prezident U.S. Steel George Babcoke. Potom už netrpezlivým fanúšikom priviezla kolóna luxusných automobilov hráčov HC Košice. Moderátor spoločne s hráčmi a fanúšikmi skandovali "Majstri! Majstri!" krv v žilách rozprúdila košická hokejová hymna "Bez krídel." Na rad prišlo aj striekanie šampanským.

"Ďakujem hráčom, že po dvoch rokoch vrátili majstrovský titul späť do Košíc," poďakoval za mesto Košice primátor Richard Raši, na ktorého slová nadviazal aj prezident klubu HC Košice Juraj Mondík: "Chcem sa poďakovať vám, divákom a verím, že po tejto úspešnej sezóne nás prídete v nasledujúcom ročníku povzbudiť ešte vo vyššom počte."

Košičanov k siedmemu titulu extraligových šampiónov doviedol kapitán Martin Štrbák, ktorý má vo svojej zbierke aj zlato z MS vo Švédsku z roku 2002. "Aj keď mám zranenú hlavu, v tejto chvíli ma nič nebolí, pretože sa môžem tu s vami tešiť z titulu. Pripomínalo mi to oslavy zisku titulu majstrov sveta," poznamenal Štrbák k sobotným oslavám. Spomedzi hráčov košického A-mužstva sa pre reprezentačné povinnosti nemohli zúčastniť osláv útočník Tomáš Marcinko a obranca Radek Deyl.

Na záver si hráči, realizačný tím a aj fanúšikovia zaspievali víťaznú pieseň HC Košice "Mandarínka Darinka," po nej nasledoval veľkolepý ohňostroj, autogramiáda a oslavy pokračovali do neskorých hodín.