Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Jurčo neposilní Vůjtekovu družinu, Detroit ho poslal na farmu

Slovenský hokejista Tomáš Jurčo z Detroitu Red Wings v druhom zápase štvrťfinále Východnej konferencie zámorskej NHL proti Bostonu Bruins 18. apríla 2014 v Bostone. Foto: TASR/AP

Hráči Grand Rapids majú v play off AHL vysoké ambície, vlani Jurčo spolu s Tatarom pomohli tímu vybojovať Calderov pohár.

Detroit 28. apríla (TASR) - Tomášovi Jurčovi sa vzdialila účasť na májových majstrovstvách sveta v Minsku. Vedenie Detroitu Red Wings po vypadnutí klubu v play off NHL poslalo slovenského hokejistu na farmu do nižšej súťaže AHL. Informoval o tom denník Detroit Free Press.

Kým útočník Detroitu Tomáš Tatar je k dispozícii trénerovi Vladimírovi Vůjtekovi pre reprezentačné potreby, jeho spoluhráč a krajan Jurčo ako hráč s dvojcestným kontraktom musel po vypadnutí s Bostonom zamieriť do rezervného tímu Grand Rapids Griffins. Dvadsaťjedenročný krídelník by sa mal spoločne s brankárom Jakeom Patersonom, obrancom Xavierom Ouelletom a centrom Riley Sheahanom hlásiť trénerom už na pondelkovom tréningu a v stredu by mali nastúpiť na domáci duel 1. kola play off AHL proti Abbotsfordu. Griffins vedú v sérii hranej na tri víťazstvá 2:0 a v najbližšom zápase môžu spečatiť svoj postup do 2. kola.

Hráči Grand Rapids majú v play off AHL vysoké ambície, vlani Jurčo spolu s Tatarom pomohli tímu vybojovať Calderov pohár. Jurčo v tejto sezóne absolvoval debut v NHL, v 36-tich zápasoch základnej časti nazbieral účastník februárových ZOH v Soči 15 kanadských bodov (8+7).