Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Futbal

Španielska polícia vykonala razie v sídle RFEF a u Rubialesa

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

V stredu zatkla šesť osôb, bývalý šéf španielskeho futbalu Luis Rubiales medzi nimi nebol.

Madrid 20. marca (TASR) - Španielska polícia vykonala v stredu razie v kanceláriách tamojšej futbalovej federácie (RFEF) z dôvodu vyšetrovania korupcie a prania špinavých peňazí. V stredu zatkla šesť osôb, bývalý šéf španielskeho futbalu Luis Rubiales medzi nimi nebol.

Vyšetrovanie sa týka podozrenia z finančných podvodov s súvislosti s presunutím španielskeho Superpohára do Saudskej Arábie. Agentúra AP odvolávajúca sa na anonymný zdroj informovala, že Rubialesa síce nezatkli, no spoločne s ďalšími piatimi osobami bol súčasťou vyšetrovania. Polícia prehľadala hlavné sídlo RFEF neďaleko Madridu aj Rubialesovu rezidenciu v Granade. Niekdajší prezident federácie doma počas razie nebol.

Rubiales odstúpil z čela RFEF v septembri po afére z MS žien, keď na ústa pobozkal reprezentantku Jennifer Hermosovú. Vo funkcii prezidenta federácie bol od mája 2019 a práve počas jeho pôsobenia sa španielsky Superpohár presunul do Saudskej Arábie. V rámci zmluvy má RFEF každý rok zarobiť 40 miliónov eur. Vyšetrovanie dohody sa začalo po tom, ako v roku 2022 unikla zvuková nahrávka, na ktorej sa o miliónových províziách rozprávali Rubiales a bývalý reprezentant Gerard Pique.