Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Futbal

Škaredý faul na Saného v Pohári FA vyvolal pohoršenie aj v Nemecku

Na archívnej snímke hráč Manchester City Leroy Sane, (vpravo), padá po tom ako je faulovaný od hráča Joea Bennetta. Foto: TASR/AP

Futbalista Bennett napokon zápas nedohral, keď v závere inkasoval druhú žltú kartu, ale za zákrok na Saného videl iba žlté napomenutie.

Londýn 29. januára (TASR) - Faul na futbalistu Leroya Saného z Manchestru City vyvolal búrku nevôle na sociálnych sieťach v Nemecku. Sané nedohral súboj Pohára FA, keď ho na konci prvého polčasu duelu s Cardiffom City nešetrne poslal k zemi Joe Bennett.

Hrozivý faul, pri ktorom sa nemeckému futbalistovi ohla po zásahu Bennetta noha do neprirodzenej polohy, vyvolal ohlas aj v jeho rodnej krajine. "Hráčov Cardiffu prosíme, neubližujte našim hráčom. V lete nás čaká dôležitý turnaj," napísal na twiiter Nemecký futbalový zväz (DFB).

Bennett napokon zápas nedohral, keď v závere inkasoval druhú žltú kartu, ale za zákrok na Saného videl iba žlté napomenutie. "Sané bude chýbať niekoľko týždňov alebo mesiacov, uvidíme," uviedol tréner Citizens Pep Guardiola, ktorý sa ohradil aj voči rozhodcovi Leeovi Masonovi. "Rozhodcovia musia chrániť hráčov a nielen mojich. Hráči si v opačnom prípade budú viac dovoľovať." Manchester zvíťazil v zápase 2:0.