Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Ronaldo získal s Juventusom prvú trofej: Pôjdeme krok po kroku

Na archívnej snímke Cristiano Ronaldo. Foto: TASR/AP

Gól Ronalda do siete AC Miláno rozhodol stredajší zápas talianskeho Superpohára v saudskoarabskej Džidde (1:0).

Džidda 17. januára (TASR) - Portugalský futbalový útočník Cristiano Ronaldo získal prvú trofej v Juventuse Turín. Jeho gól do siete AC Miláno rozhodol stredajší zápas talianskeho Superpohára v saudskoarabskej Džidde (1:0). Hráči "starej dámy" po minuloročnej prehre s Laziom Rím (2:3) triumfovali v Superpohári ôsmykrát vo svojej histórii, čo je najvyšší počet víťazstiev spomedzi všetkých talianskych klubov.

"Som veľmi šťastný, to je presne to, po čom túžim. Mám veľkú radosť, že som vyhral prvý titul s Juventusom," citovala Ronalda agentúra AP. Rozhodujúci okamih sa zrodil v 61. minúte, keď si Ronaldo nabehol na center Bosniaka Miralema Pjaniča a hlavou rozhodol. Bol to pre neho štvrtý gól z uplynulých piatich zápasov.

"Juve" má sezónu opäť kvalitne rozbehnutú. Serie A vedie s 9-bodovým náskokom pred Neapolom a útočí na ôsmy titul za sebou. Je aj vo štvrťfinále Talianskeho pohára a v osemfinále Ligy majstrov. Hru o ďalšie trofeje má tak rozbehnutú dobre. "Ale musíme ísť krok po kroku. Cieľ bol dobre začať tento rok a to sa podarilo. Teraz musíme pracovať ďalej na naplnení našich ďalších cieľov," dodal kapitán portugalských majstrov Európy.

Aj Miláno malo svoje šance, no strela Patricka Cutroneho hneď po prestávke išla iba do žrde. Do deja stretnutia vstúpil aj hlavný rozhodca Luca Banti, ktorý Juventusu pre ofsajd neuznal dva góly a 74. minúte vylúčil milánskeho stredopoliara Francka Kessieho za šliapnutie na Emreho Cana. Tomu najprv ukázal len žltú kartu, ale po prezretí VAR verdikt zmenil a vylúčil ho. Milánčanov nahneval rozhodca aj potom, ako VAR nepoužil pri zákroku Cana na Andreu Contiho, po ktorom sa "Rossoneri" dožadovali pokutového kopu.