Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Neymar rozhodol dvoma gólmi o triumfe PSG a uctil si Bryanta

Brazílčan Neymar po druhom zásahu, ktorý si pripísal v 52. minúte z jedenástky, si uctil zosnulého legendárneho amerického basketbalistu Kobeho Bryanta. Foto: TASR/AP

Po druhom zásahu, ktorý si pripísal v 52. minúte z jedenástky, si uctil zosnulého legendárneho amerického basketbalistu Kobeho Bryanta.

Paríž 26. januára (TASR) - Brazílčan Neymar zariadil triumf Paríža St. Germain 2:0 na pôde Lille v šlágri francúzskej futbalovej Ligue 1. Svoj druhý gól venoval bývalému americkému basketbalistovi Kobeme Bryantovi, ktorý v nedeľu tragicky zahynul pri páde helikoptéry v blízkosti mesta Calabasas v štáte Kalifornia.

Neymar v 52. minúte po premenenej penalte trielil k jednej z televíznych kamier na štadióne Pierrea Maura a prstami znázornil číslo 24, ktoré nosieval legendárny basketbalista na drese. "Pre celý športový svet je Kobeho nečakaný odchod veľmi smutný. Nielen pre basketbalových fanúšikov, ale pre všetkých priaznivcov športu," uviedol Neymar pre akreditované médiá.

Úradujúci francúzsky majster si po triumfe v Lille upevnil vedenie v tabuľke a je na najlepšej ceste za úspešnou obhajobou titulu. Pred druhým Olympique Marseille, veľkým rivalom PSG, majú zverenci trénera Thomasa Tuchela už desaťbodový náskok.

21. kolo:


Olympique Lyon - FC Toulouse 3:0 (1:0)
Góly: 29. Cornet, 71. Dembele, 77. Ekambi

FC Nantes - Girondins Bordeaux 0:1 (0:0)
Gól: 86. Briand. ČK: 54. Girotto (Nantes) po 2. ŽK

OSC Lille - Paríž St. Germain 0:2 (0:1)
Góly: 28. a 52. Neymar (druhý z 11 m)