Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Španielska federácia zamietla žiadosť ligy odohrať zápas v Miami

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Podľa nej vedenie ligy dostatočne nepreukázalo, že zápas v USA je v súlade so španielskymi i medzinárodnými normami, a že nepoškodí zvyšných 18 účastníkov a fanúšikov Girony a Barcelony.

Barcelona 21. septembra (TASR) - Španielska futbalová federácia (RFEF) zamietla žiadosť vedenie La Ligy o povolenie odohrať ligový zápas Girona - FC Barcelona v januári budúceho roka v Miami. Prezident ligy Javier Tebas je napriek tomu optimista a verí, že rozhodnutie ešte nie je konečné.

Federácia poslala vedeniu ligy v list, v ktorom vysvetlila svoj verdikt. Podľa nej vedenie ligy dostatočne nepreukázalo, že zápas v USA je v súlade so španielskymi i medzinárodnými normami, a že nepoškodí zvyšných 18 účastníkov najvyššej súťaže a fanúšikov Girony a Barcelony.

Šéf La Ligy v piatok v reakcii vyhlásil, že zákaz odohrať duel v zámorí nie je konečný. Federácia vraj nepovedala definitívne nie, iba potrebuje získať viac informácií. "Som stále optimista," vyhlásil Tebas. Zdôraznil, že precedens už federácia v tomto roku urobila, keď bol dejiskom duelu o španielsky Superpohár medzi Barcelonou a Sevillou marocký Tanger. "Sme v práve. To, čo chceme urobiť, už zväzový šéf Luis Rubiales urobil v prípade Superpohára," tvrdí prezident španielskej ligy.

Duel sa má hrať 26. januára 2019 v Miami na štadióne Hard Rock. Išlo by o historicky prvý zápas španielskej ligy mimo územia krajiny. Myšlienku ale kritizovali hráči, kluby i fanúšikovia. Španielska hráčska asociácia (AFE) obvinila vedenie najvyššej súťaže, že s ňou o tejto možnosti nediskutovalo a o ligovom zápase za oceánom rozhodlo bez jej súhlasu.