Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Dinnageová vystrieda Scudamorea na čele vedenia Premier League

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

S výberom novej šéfky ligy je spokojný aj Bruce Buck, ktorý je zodpovedný za jej vymenovanie.

Londýn 14. novembra (TASR) - Susanna Dinnageová, súčasná prezidentka televízie Animal Planet sa na začiatku roka 2019 stane novou výkonnou riaditeľkou anglickej futbalovej Premier League. Vo funkcii nahradí Richarda Scudamorea, ktorý odstúpil zo svojej pozície po takmer 20 rokov.

"Je pre mňa privilégium viesť takú dynamickú a inšpiratívnu organizáciu, som nadšená. Premier League znamená veľa pre mnohých ľudí, predstavuje vrchol profesionálneho športu. Verím, že s podporou klubov dosiahneme v nasledujúcich rokoch ďalšie veľké úspechy," citoval portál theguardian.com Dinnageovú, ktorá sa stane jednou z najvplyvnejších žien vo svete športu.

S výberom novej šéfky ligy je spokojný aj Bruce Buck, ktorý je zodpovedný za jej vymenovanie. "Teší nás, že sme do tejto dôležitej pozície vybrali práve Susannu. Je to najlepšia voľba vzhľadom na jej manažérske schopnosti a riadiace skúsenosti v oblasti televízneho vysielania. Sme presvedčení, že môže posunúť Premier League ešte vyššie."

Dinnageová bude stáť na čele najvyššej anglickej súťaže v čase, keď generuje rekordný zisk. V predchádzajúcej sezóne to bolo 4,5 miliárd britských libier, v nasledujúcich dvoch rokoch by mal zisk ešte stúpať.