Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

EURO 2020: Ronaldo štyrmi gólmi zničil Litvu: Som rád, že pomáham tímu

Portugalský hráč Cristiano Ronaldo. Foto: TASR/AP

Útočník Juventusu Turín dosiahol ôsmy hetrik v najcennejšom drese. Celkovo sa mu to podarilo 54-krát v dvanástich krajinách sveta.

Lisabon 11. septembra (TASR) - Portugalský kanonier Cristiano Ronaldo opäť dokázal, že aj v tridsiatichštyroch rokoch patrí medzi svetovú futbalovú špičku. V utorkovom stretnutí kvalifikácie EURO 2020 "zničil" Litvu štyrmi gólmi a upevnil si pozíciu historicky najlepšieho európskeho strelca v národnom mužstve s 93 gólmi. Globálne najúspešnejším medzištátnym strelcom je Iránčan Ali Daei, ktorý strelil 109 gólov, ale už ukončil kariéru.

Ronaldo sa "pustil" do súpera už v úvode duelu, keď premenil pokutový kop. Po zmene strán pridal čistý hetrik v rozmedzí štrnástich minút. "Jednoznačne a bez pochybností dokázal, že je stále najlepší na svete. Neexistuje štadión, na ktorom by nezožal potlesk. Pamätám sa na prvý zápas vo Francúzsku, pred hotelom naňho čakali tisíce ľudí," povedal po zápase tréner Portugalska Fernando Santos.



Útočník Juventusu Turín dosiahol ôsmy hetrik v najcennejšom drese. Celkovo sa mu to podarilo 54-krát v dvanástich krajinách sveta. Portugalsku pomohol zásahom aj k sobotnému triumfu v Srbsku 4:2. "Myslím si, že viac ma prekvapí, keď nedá gól, ako keď ho dá. Ľudia hovoria, že už je za zenitom a pomaly končí. Nič nekončí, nikdy to neskončí," dodal Santos.

Ronaldo má na konte celkovo 25 gólov v kvalifikáciách ME, utorkovou "nádielkou" v Litve prekonal írskeho útočníka Robbieho Keana, ktorý mal na konte o dva zásahy menej. "Cítim sa dobre rovnako ako celý tím. Som šťastný, že môžem pomáhať mužstvu a strieľať dôležité góly. V sobotu sme zvládli ťažký zápas v Srbsku a bolo dôležité nadviazať naň víťazstvom," uviedol Ronaldo podľa portálu Football Italia.

Portugalčania po rozpačitom úvode kvalifikácie zrejme nabrali nový dych. Po dvoch remízach s Ukrajinou a Luxemburskom dvakrát zvíťazili, v sobotu v Srbsku 4:2, v utorok v Litve 5:1 a v tabuľke B-skupiny sa posunuli na druhé miesto.