Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Fortunaliga

Tumma prestúpil z Trnavy do Zlatých Moraviec: Je to nová výzva

Na snímke vpravo Ivan Šaponjič (Slovan) a Gergely Tumma (Trnava) v zápase 8. kola nadstavbovej časti futbalovej Fortuna ligy v skupine o titul medzi ŠK Slovan Bratislava - Spartak Trnava 1. mája 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Michal Svítok

Bývalý mládežnícky slovenský reprezentant odohral za Spartak spolu 40 ligových zápasov, naposledy v rámci hosťovania obliekal dres Liptovského Mikuláša.

Zlaté Moravce 13. júla (TASR) - Slovenský futbalista Gergely Tumma sa stal novou posilou FC ViOn Zlaté Moravce. Dvadsaťtriročný obranca prestúpil zo Spartaka Trnava a podpísal s novým zamestnávateľom zmluvu na dva roky.

Bývalý mládežnícky slovenský reprezentant odohral za Spartak spolu 40 ligových zápasov, naposledy v rámci hosťovania obliekal dres Liptovského Mikuláša. V sezóne 2019/2020 hosťoval v FC Košice. "V Trnave som strávil krásne obdobie, prešiel som si takmer celou mládežou. Teraz je však predo mnou nová výzva. ViOn vnímam ako tradičný klub, ktorý už dlhé roky hráva najvyššiu slovenskú súťaž. Ja urobím všetko preto, aby som svojimi schopnosťami prispel k naplneniu našich spoločných cieľov", uviedol Tumma pre klubovú webstránku ViOnu.

Tumma bol v hľadáčiku klubu už v zime. "Vtedy nám to nevyšlo. Išlo o hosťovanie, ktoré nemalo ideálne zmluvné podmienky. Ale všetko je vždy tak, ako má byť. A teraz sme Geriho získali na riadny prestup. Keďže mal v Trnave platný kontrakt, bolo nutné sa dohodnúť. Sme radi, že s vedením Spartaka sme našli spoločnú reč, za čo mu patrí vďaka. Geriho intenzívne vnímam od začiatku roku 2019, kedy sme ho vytiahli do A-tímu. Ide o výborného chalana a futbalistu, ktorému naše prostredie môže vyhovovať. Veríme, že svoj potenciál u nás naplní," povedal generálny manažér Marek Ondrejka.