Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Fortunaliga

Trnava posilňuje ofenzívu, z Poľska prišla ponuka na brankára Takáča

Na snímke hráči Spartaka počas prvého tréningu v zimnej príprave v Trnave vo štvrtok 4. januára 2024. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Úvodný tréning vynechali zo zdravotných dôvodov Dobrivoj Rusov, Martin Šulek, Samuel Štefánik a Sebastian Kóša.

Trnava 4. januára (TASR) - Futbalový klub Spartak Trnava rieši v úvode zimnej prípravy zmeny v kádri a vyzerá to tak, že mnohé otázky by mohol mať vyjasnené už pred odchodom na herné sústredenie na Malte. Z klubu odišli zatiaľ traja hráči - Michalovi Ďurišovi sa skončilo hosťovanie z Othellos Athienou, Milan Ristovski prestúpil do pražského Bohemians a klub plánuje ukončiť spoluprácu s Ricardom Peňom.

Najnovšie sa objavil záujem z Poľska o služby brankára Dominika Takáča. "Prišla konkrétna ponuka, máme ho ale zmluvne viazaného, nechceme sa ho vzdať, naopak, radi by sme s ním predĺžili zmluvu. Aj keby k tomu neprišlo, chceme, aby dochytal sezónu v Trnave. Potrebujeme umiestnenie, ktoré nám zaručí ďalšiu miestenku do pohárovej Európy, preto sa nechceme vzdať kľúčového hráča," uviedol tréner Spartaka Michal Gašparík. "Počul som o ponuke, ale som nastavený tak, že chcem zostať v Trnave, splniť predsezónny cieľ. Nehrniem sa nikam preč, som tu spokojný. V lete to môžeme prehodnotiť a uvidíme, aká bude situácia vtedy. Teraz to nie je aktuálne," vyjadril sa k veci Dominik Takáč.



Prvou novoročnou posilou Spartaka sa stal chorvátsky stredopoliar Tomislav Krizmanič. Odchovanec Dinama Záhreb, ktorý prešiel viacerými mládežníckymi reprezentáciami svojej krajiny, môže hrať na viacerých pozíciách v strede poľa. Andeli sú v pokročilom štádiu rokovania so švédskym krídelníkom Jaheemom Burkem z druholigového klubu Västers SK. Michal Gašparík ocenil, že bude mať nových hráčov hneď na úvod prípravy a doplnil, že sa klub pokúsi ešte získať počas zimy hrotového útočníka. "V tíme máme, verím, že už stopercentne pripraveného Marca Djuričina a tiež Jakuba Paura. Aj túto pozíciu teda máme zdvojenú, ale chceme ešte trochu odlišnú typológiu, aby sme rozšírili naše možnosti," vysvetlil zámery so získaním zakončovateľa Gašparík. Zásadnejšie zmeny v tíme počas zimy už neočakáva. "Ťažko povedať, či niečo ešte vyskočí, ale nepredpokladám, že príde k výraznému pohybu v kádri, mužstvo je vyskladané, pozície zdvojené a s kádrom sme spokojní. Viac sa bude diať asi v lete."

Spartakovci absolvujú od 8. januára Tipsport Malta Cup, na ostrove v Stredozemnom mori sa postupne stretnú s Austriou Viedeň, Sigmou Olomouc a Hradcom Králové. Pobyt si predĺžia do 21. januára, odohrajú tu ešte aj prípravný duel s jedným z domácich ligistov. Po návrate do domácich podmienok ich čaká už len generálka s Hartbergom. Už 3. februára hrajú totiž duel Slovnaft Cup-u v Košiciach. Príprava tak potrvá necelý mesiac. "Je to pre mňa ako trénera nové, takú krátku prípravu som nezažil ani ako hráč. Vzhľadom na to, že prestávka bola krátka, hráči nič nestratili z fyzickej pripravenosti a silovej zložky. Postupne na záťaž nabehneme, využijeme sústredenie na Malte," dodal trnavský kouč.



Podmienky na prípravu na Malte si pochvaľuje aj kapitán Spartaka Martin Mikovič. "Je to tam na výbornej úrovni, možno by som len prijal viac rozličných jedál. Hotel je však krásny, výhľad máme na more, trénovať môžeme na prírodnej tráve, je to vždy lepšie ako zaberať na umelej tráve," uviedol Mikovič.

Úvodný tréning vynechali zo zdravotných dôvodov Dobrivoj Rusov, Martin Šulek, Samuel Štefánik a Sebastian Kóša. Posledný menovaný bude chýbať dlhšie, na budúci týždeň podstúpi operáciu. "Mal som trochu problém s kolenom, magnetická rezonancia odhalila nález na menisku. Dohodli sme sa, že to dáme spraviť, aby sme predišli komplikáciám do budúcnosti. Keďže teraz boli sviatky, bolo hektické to riešiť, podarilo sa to až teraz. Doba liečenia je individuálna, predpoklad znie výpadok na tri - štyri týždne. Lekár ma však utvrdzoval, že ide o ľahký zákrok, nič náročné," uviedol Sebastian Kóša.

Program Spartaka Trnava v zimnej príprave:

Malta Tipsport Cup

10. januára o 20.00 Sigma Olomouc - Spartak Trnava
13. januára o 11.00 Austria Viedeň - Spartak Trnava
15. januára o 13.00 Hradec Králové - Spartak Trnava

generálka na ligu

21. januára o 13.00 Spartak Trnava - Hartberg (Štadión Antona Malatinského v Trnave)