Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Fortunaliga

TRÁPENIE TRENČÍNU POKRAČUJE: Ružomberok porazil Trenčín 1:0

Ilustračná snímka. Foto: TASR

V úvode boli aktívnejší Trenčania, ktorí sa však znovu trápili v koncovke, čo ich nakoniec stálo zápas.

Ružomberok 24. novembra (TASR) - Futbalisti MFK Ružomberok zvíťazili v piatkovom zápase 15. kola Niké ligy nad AS Trenčín tesne 1:0 a naplno bodovali po štyroch stretnutiach (0-1-3). Hostia z Trenčína čakajú na ligový triumf už šesť duelov (0-3-3).

V úvode boli aktívnejší Trenčania, ktorí sa však znovu trápili v koncovke, čo ich nakoniec stálo zápas. "Ruža" vyslala v prvom polčase len jednu strelu na bránu a tá skončila v sieti, keď po brejku našiel Chrien v strede šestnástky voľného Lavrinčíka a ten otvoril skóre. V 73. minúte dostal loptu do siete aj striedajúci Boďa, no gól pre tesný ofsajd neplatil. Trenčania mali o tri minúty neskôr dve veľké šance, no vyznamenal sa Frühwald. Domáci brankár podržal spoluhráčov aj pri strelách Kupusoviča a Judea a tak sa z výhry tešili Ružomberčania.

15. kolo Niké ligy:

MFK Ružomberok - AS Trenčín 1:0 (1:0)

Gól: 27. Lavrinčík. Rozhodovali: Kružliak - Jekkel, Štofik, ŽK: Smetana, Chrien, Luterán, Zsigmund - Bariš, 656 divákov.

Ružomberok: Frühwald - Luterán, Maslo, Gabriel, Selecký (84. Tučný) - Múdry (84. Chobot), Zsigmund - Hladík (64. Šefčík), Lavrinčík, Malý - Chrien (68. Boďa)

Trenčín: Kukučka - Kmeť, Bondarenko, Stojsavljevič, Kozlovský - Bariš - Gong (86. Akila), Ibrahim, Gajdoš (70. Hollý), Soares - Kupusovič (86. Jude)


hlasy po zápase:

Ondřej Smetana, tréner Ružomberka: "Predpokladali sme, ako sa zápas bude vyvíjať a vedeli sme, akým spôsobom môžeme uspieť. Určite to bolo zodpovednou defenzívou, kompaktnosťou a pracovitosťou celého tímu v strednom bloku, čo sa aj darilo. Aj keď neuznaný gól na 2:0 trochu s nami zamával a Trenčín si vytvoril dve nepríjemné príležitosti. My sme potrebovali bodovať. Aj lepšie tímy dokazujú, že zápasy sa dajú vyhrať v strednom či nízkom bloku. Čo sa týka podmienok, na tom nevidím nič zlé. Aj to futbal prináša. K ihrisku len toľko, už tri týždne pršalo a hospodári sa snažia odvádzať kvalitnú prácu a je zapnuté aj vyhrievanie."

Ilija Stolica, tréner Trenčína: "Nechcem sa vracať k zápasu, nechcem ho ani analyzovať, chcem ho čo najskôr vymazať. Vyzýval som hráčom, aby robili, čo trénujeme. Chceli sme hrať futbal, čo sa nedarilo. Ihrisko bolo naozaj vo veľmi zlom stave. Pre obe tímy rovnaké, avšak je rozdiel, či bránite alebo útočíte."