Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Fortunaliga

Futbalista Róbert Pich je novou posilou Slasku Vroclav

Na snímke Róbert Pich v drese MŠK Žilina Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Dvadsaťpäťročný krídelník pôsobil od februára 2011 v tíme MŠK Žilina, kde odohral celkovo 90 duelov s bilanciou 29 gólov.

Vroclav 23. februára (TASR) - Slovenský futbalista Róbert Pich sa stal novou posilou poľského prvoligového klubu Slask Vroclav. Dvadsaťpäťročný krídelník pôsobil od februára 2011 v tíme MŠK Žilina, kde odohral celkovo 90 duelov s bilanciou 29 gólov. V aktuálnej sezóne nastúpil Pich v žltozelenom drese na 18 zápasov, v ktorých sa strelecky presadil sedemkrát.

"Róbert patril posledné dva roky v domácej súťaži medzi desiatku najlepších hráčov. Navyše má skúsenosti aj z európskeho futbalu. Jeho akvizíciou sme získali ďalšieho kvalitného ofenzívneho hráča," uviedol český tréner Slasku Stanislav Levý.

Pich počas víkendu absolvoval vo Vroclavi vstupnú lekársku prehliadku a následne podpísal s klubom dvojročnú zmluvu. "Som rád, že môžem posilniť tím, akým je Slask. Úroveň poľskej najvyššej súťaže je dlhodobo vysoká. Mal som ponuky aj z ďalších poľských klubov, ale rozhodol som sa pre Vroclav. Páči sa mi mesto, teším sa na zápasy na novom štadióne pred početným publikom," uviedol pre oficiálny web vroclavského klubu Pich, ktorý bude v novom pôsobisku obliekať dres s číslom 27.

Slasku patrí po 22 kolách Ekstraklasy so ziskom 24 bodov 13. priečka.