Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Fortunaliga

Spartak Trnava predĺžil zmluvu s trénerom Gašparíkom o dva roky

Na snímke tréner Spartaka Michal Gašparík v zápase 3. predkola Európskej konferenčnej ligy (EKL) vo futbale KSS Lech Poznaň - FC Spartak Trnava v Poznani vo štvrtok 10. augusta 2023. Foto: TASR Lukáš Grinaj

Dovedna odkoučoval na lavičke Spartaka 137 súťažných zápasov s bilanciou 79 výhier, 26 remíz a 34 prehier.

Trnava 25. januára (TASR) - Futbalový klub Spartak Trnava a hlavný tréner Michal Gašparík sa dohodli na predĺžení kontraktu o dva roky s platnosťou do konca sezóny 2025/2026. Ako pripomína oficiálny web Spartaka, už teraz je najdlhšie kontinuálne slúžiaci kouč klubu v ére samostatnosti a ak vydrží do konca kontraktu, tak po päť a pol rokoch by bol najdlhšie fungujúci hlavný tréner v Spartaku v jeho histórii. Prekonal by tým aj legendárneho Antona Malatinského z rokov 1971 – 1976.

Gašparík prišiel k mužstvu v zimnej prestávke pred tromi rokmi, keď nahradil Norberta Hrnčára. Spartak bol v neúplnej tabuľke na 6. mieste a sezónu zakončil na celkovo tretej priečke. Toto umiestnenie sa Gašparíkovi podarilo zopakovať aj v nasledujúcich dvoch sezónach, no dokázal k tomu so svojím mužstvom pridať aj triumfy v Slovnaft Cupe. V oboch prípadoch Spartak vo finále zdolal bratislavský Slovan. Trikrát sa "spartakovci" vedení Gašparíkom predstavili v Európskej konferenčnej lige. Pri prvých dvoch pokusoch stroskotali v 3. predkole, no v aktuálnej sezóne sa prebojovali až do skupinovej fázy, čo je druhý najväčší úspech klubu v ére samostatnosti.

V aktuálnej sezóne je Spartak znova na treťom mieste s minimálnou stratou dvoch bodov na druhú Žilinu a siedmich na vedúci Slovan. Stále má šancu aj na obhajobu prvenstva v Slovenskom pohári, kde ho v štvrťfinále čakajú Košice. "Je to výborný pocit, lebo som tu doma, dostal som ďalšiu dôveru a môžem predĺžiť kontrakt. Budem súčasťou tohto klubu a verím, že sa nám bude aj naďalej dariť a že zažijeme čo najviac pozitívnych chvíľ," citovala Gašparíka oficiálna webstránka Spartaka.

Dovedna odkoučoval na lavičke Spartaka 137 súťažných zápasov s bilanciou 79 výhier, 26 remíz a 34 prehier. "Ukázal jasnú víziu, systematicky pracuje na tom, aby káder bol stále silnejší, vyrovnanejší a odolnejší. Vtlačil mužstvu svoju pečať, mančaft dosahuje úspechy, vidno postupný progres. Predĺženie zmluvy je logickým vyústením týchto aspektov, ktoré ocenili aj majitelia klubu. Zároveň zastávam názor, že pre futbalové mužstvo je dôležitá kontinuita a citlivé zásahy, som preto presvedčený, že ide o správny krok pre Spartak Trnava," uviedol prezident klubu Peter Macho.