Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Fortunaliga

Slovinec Zeljkovič podpísal štvorročnú zmluvu so Spartakom Trnava

Na snímke futbalisti Trnavy sa tešia po strelení gólu počas zápasu 1. kola skupiny o titul vo Fortuna lige medzi FC Spartak Trnava a FK Železiarne Podbrezová v Trnave v sobotu 11. marca 2023. Foto: FOTO TASR - Lukáš Grinaj

Zeljkovič je odchovancom Celje, no uplynulé dve sezóny strávil v Tabore Sežana, za ktorý odohral 45 zápasov.

Trnava 17. júla (TASR) - Slovinský futbalista Adrian Zeljkovič podpísal štvorročnú zmluvu so Spartakom Trnava. Dvadsaťročný defenzívny stredopoliar by mal v mužstve nahradiť Kyriakosa Savvidisa.

Zeljkovič je odchovancom Celje, no uplynulé dve sezóny strávil v Tabore Sežana, za ktorý odohral 45 zápasov. "Som veľmi rád za privítanie a že môžem byť v takom klube, akým je Spartak. Viem, že najbližšie nás čaká zápas s Valenciou, na ktorý sa veľmi teším a verím, že dostanem aspoň na chvíľu príležitosť priamo na ihrisku," povedal slovinský mládežnícky reprezentant pre oficiálnu stránku klubu.

Tréner Michal Gašparík si ho vybral preto, že sa podobá Savvidisovi, ktorý odišiel v júli do konkurenčného Slovana Bratislava: "Mali sme zo slovinskej ligy vyskautovaných dvoch mladých hráčov a tohto sa nám podarilo dotiahnuť. Pre nás je dôležité aj to, že je to vysoký futbalista, pretože potrebujeme do mužstva dosať aj výšku. Adrian je dobrý v osobných súbojoch, v odoberaní lopty a má aj dobrú konštruktívnu rozohrávku smerom dopredu. Je to mladý chalan, ktorý sa dokáže ešte veľmi veľa rozvíjať. Jeho výhodou je, že doteraz nemal žiadny operačný zákrok a nebol nikdy zranený."