Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Fortunaliga

Slovan podpísal nový kontrakt s talentovaným Marcellim

Na snímke futbalisti ŠK Slovan Bratislava počas tréningu pred stredajším odvetným zápasom 1. predkola futbalovej Ligy Majstrov, ktorý odohrajú proti domácemu FC Swift Hesperange 18. júla 2023 v Luxemburgu. Foto: TASR - Martin Baumann

V Slovane pôsobí od svojich deviatich rokov a úspešne prešiel mládežníckymi kategóriami. Na jar 2021 dostal už ako 15-ročný šancu trénovať s A-tímom.

Bratislava 31. júla (TASR) - Futbalový ŠK Slovan Bratislava predĺžil zmluvu s talentovaným ofenzívnym hráčom Ninom Marcellim. Kontrakt 18-ročného odchovanca "belasej" akadémie bude platiť ďalšie štyri roky. Úradujúci slovenský majster o tom informoval na svojom webe.

"Veľmi sa teším, v Slovane som vyrastal a som šťastný, že som dostal ponuku predĺžiť zmluvu a môžem byť súčasťou prvého mužstva. Chcem futbalovo rásť v belasom drese a zažiť na Tehelnom poli pekné momenty aj s našimi fanúšikmi. Budem na sebe ďalej pracovať a zlepšovať sa, aby som platnou súčasťou mužstva,“ uviedol Marcelli.

V Slovane pôsobí od svojich deviatich rokov a úspešne prešiel mládežníckymi kategóriami. Na jar 2021 dostal už ako 15-ročný šancu trénovať s A-tímom. Súčasťou prvého tímu je od leta, vo víkendovom prvom kole Niké ligy v Košiciach (0:0) nastúpil v základnej zostave a tréner Vladimír Weiss st. vyzdvihol jeho výkon. Je mládežnícky reprezentant Slovenska, v jeho drese sa predstavil aj na nedávnych MS do 20 rokov. Jeho obľúbená pozícia je na ľavom či pravom krídle.

"Som nesmierne rád, že sme sa s Ninom Marcellim dohodli na predĺžení spolupráce na nadchádzajúce štyri roky. Vnímam ho ako jeden z najväčších talentov slovenského futbalu za uplynulé obdobie. Svoj nesporný potenciál potvrdil už pri svojom ligovom debute v Košiciach. Veríme, že sa bude aj do budúcna zlepšovať a svojou hrou bude robiť všetkým slovanistom radosť. Ak bude takto pokračovať, môže byť ďalším lákadlom pre našich fanúšikov, aby nás chodili podporovať ako na európske, tak aj na ligové zápasy. Tešíme sa, že Nino ako náš odchovanec bude ďalej rásť v belasom drese," povedal generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml.