Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Fortunaliga

Skalicu čaká v príprave šesť zápasov, Majerník chce nadviazať na jar

Na snímke druhý sprava Andrej Fábry (Skalica) oslavuje gól so spoluhráčmi v zápase 20. kola Fortuna ligy MFK Skalica - MFK Tatran Liptovský Mikuláš, 19. februára 2023 v Trenčíne. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Prvýkrát budú v akcii 24. júna proti Baníku Ostrava, generálkou na nový ročník Fortuna ligy bude pre nich duel s maďarským Mosonmagyaróvári TE (22. júla).

Skalica 12. júna (TASR) - Fortunaligový futbalový klub MFK Skalica odštartoval v pondelok letnú prípravu už bez trojice Igor Šemrinec, Jakub Švec a Žan Medved. Vedeniu Záhorákov sa však podarilo udržať šesticu hráčov, ktorí sa v uplynulej nováčikovskej sezóne pričinili o solídne 8. miesto v najvyššej slovenskej súťaži. V Skalici tak budú pokračovať Oliver Podhorin, Adam Morong, Yann Yao, Mário Hollý, Martin Nagy a brankár Martin Junas.

"Samozrejme, budú zmeny v kádri, ale mali by byť len minimálne. Našou prioritou je zachovať mužstvo z predchádzajúcej sezóny pohromade," povedal Pavol Majerník. Tréner Skalice by bol rád, keby mužstvo pod jeho vedením nadviazalo na výkony z jarnej časti. V nej dokázalo poskočiť z predposlednej jedenástej na konečnú ôsmu priečku a udržať si ligovú príslušnosť. "Musím vyjadriť spokojnosť s celou jarnou časťou, prácou celého realizačného tímu, komunikáciou s generálnym manažérom Lukášom Vargom, prístupom chlapcov v tréningovom procese, v zápasoch a celkovým fungovaním klubu MFK Skalica. Čo sa týka rezerv, vždy nejaké budú, preto je dôležité na nich poctivo pracovať v tréningovom procese a pripraviť sa na nadchádzajúcu sezónu," uviedol Majerník v rozhovore pre klubový web.

V letnej príprave odohrajú Skaličania šesť zápasov. Prvýkrát budú v akcii 24. júna proti Baníku Ostrava, generálkou na nový ročník Fortuna ligy bude pre nich duel s maďarským Mosonmagyaróvári TE (22. júla).

"Všetci hráči s platnými zmluvami, novopodpísaní hráči, ako aj hráči na skúške, sa zapojili do príprav a vytvárajú základ nového tímu. Tréningový proces A-mužstva bude nasledujúcich sedem týždňov pozostávať zo štyroch až šiestich tréningových jednotiek týždenne, ktoré budú dopĺňané prípravnými zápasmi. Čo sa týka personálnych zmien, fanúšikovia môžu očakávať postupné oznamovanie zmien v hráčskom kádri. Trénerský tím však zostáva nezmenený. Hlavným trénerom bude aj naďalej Pavol Majerník, jeho asistentom Roman Hudec, trénerom brankárov Martin Poloha a post kondičného trénera zastreší Marián Rehák," informoval skalický klub na webe.

Prehľad prípravných zápasov MFK Skalica:

24. júna: Baník Ostrava - MFK Skalica

1. júla: 1. FC Slovácko - MFK Skalica

5. júla: MFK Skalica - MŠK Považská Bystrica

8. júla: MFK Skalica - FC Petržalka

15. júla: MFK Vyškov - MFK Skalica

22. júla: MFK Skalica - Mosonmagyaróvári TE