Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Fortunaliga

NL: Srbský brankár Popovič posilnil DAC: Správny krok

Na snímke hráči Dunajskej Stredy sa tešia z gólu počas prvého zápasu 1. predkola Európskej konferenčnej ligy DAC 1904 Dunajská Streda - Cliftonville FC v Dunajskej Strede 7. júla 2022. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Z tímu naopak odchádza defenzívny stredopoliar Riquelme Rodrigues Mendez. Dvadsaťročný Brazílčan absolvuje novú sezónu na hosťovaní v maďarskom Györi.

Dunajská Streda 28. júla (TASR) - Srbský brankár Aleksandar Popovič sa stal najnovšou posilou futbalistov Dunajskej Stredy. S klubom podpísal trojročný kontrakt, na drese bude nosiť číslo 41.

Dvadsaťtriročný Popovič prišiel na Slovensko z Partizanu Belehrad, s ktorým dvakrát získal Srbský pohár (2018 a 2019). Na konte má 67 štartov v SuperLige, v januári 2021 debutoval aj v drese národného tímu. "Príchod do Dunajskej Stredy považujem za správny krok, pretože som stále mladý a odhodlaný ďalej sa rozvíjať, k čomu tento klub ponúka ideálne prostredie. Som veľmi šťastný, páči sa mi príbeh DAC-u, jeho systém fungovania a takisto podmienky, ktoré klub vytvára pre tréningy a zápasy. V každom tréningu pôjdem naplno, pretože by som si rád čo najskôr vybojoval miesto v zostave a chytal pred plným štadiónom," uviedol srbský brankár pre webovú stránku DAC.

"Náš cieľ bol zvýšiť konkurenciu na brankárskom poste, preto sme hľadali skúseného brankára, s kvalitnou rozohrávkou aj pri napádaní, dobrého v chytaní a fyzicky silného, ktorý dominuje v šestnástke. Aleksandar spĺňa všetky tieto atribúty, navyše pôsobenie v Partizane ho naučilo pracovať pod tlakom. Sme radi, že sa nám podarilo jeho príchod dotiahnuť. Vítam ho u nás a prajem mu veľa úspechov v žlto-modrom," dodal športový riaditeľ klubu Jan Van Daele.

Z tímu naopak odchádza defenzívny stredopoliar Riquelme Rodrigues Mendez. Dvadsaťročný Brazílčan absolvuje novú sezónu na hosťovaní v maďarskom Györi. Dunajská Streda tiež poslala na hosťovanie odchovancov Damiána Kachúta a Mikuláša Demjanoviča, ktorí budú hrať v Šamoríne.