Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Fortunaliga

NIKÉ LIGA: Triumf Banskej Bystrice zariadil sviatočný strelec Ľupták

Branislav Ľupták (Banská Bystrica), archívna snímka. Foto: TASR - Daniel Stehlík

Skúsený 29-ročný skalický obranca vedel presne pomenovať aj príčiny tretej prehry v rade.

Banská Bystrica 19. augusta (TASR) - Banskobystričania v 4. kole futbalovej Niké ligy bodovali tretíkrát za sebou a po úvodnej domácej prehre s Podbrezovou sa pomaly šplhajú v tabuľke nahor. V piatkovom stretnutí so Skalicou (2:1) mali aj veľké šťastie. Vo vyrovnanom zápas priklonili misky váh na svoju stranu až v samom závere, keď sa ujala strela Branislava Ľuptáka z väčšej vzdialenosti, ktorú tečoval Michal Ranko.

Práve on bol smutným hrdinom celého stretnutia. "Trafilo ma to a od mňa sa lopta odrazila k brankárovi do protipohybu. Nechcel som sa do nej postaviť a ani sa uhnúť a ani strelu zablokovať. Kebyže sa lopty nedotknem, tak by z toho nič nebolo. Brankár išiel do jednej strany a strela po mojom odraze do druhej. Bol to nešťastný moment," uviedol pred médiami.

Skúsený 29-ročný skalický obranca vedel presne pomenovať aj príčiny tretej prehry v rade. "Mali sme síce dobrý vstup do zápasu, ujali sme sa vedenia, no potom neviem čo sa s nami stalo. Vzápätí sme dostali gól po autovom vhadzovaní, čo sa asi iba nám môže stať a druhý polčas po rohu z odrazenej lopty dostaneme gól na 2:1. Je štvrté kolo a stalo sa nám druhýkrát, že vedieme a prehráme. Mali by sme sa nad tým všetci zamyslieť a každý začať sám od seba. Povedať si, kde robíme chyby a rýchlo sa z toho poučiť."

Šťastným hrdinom duelu bol napokon stredopoliar Banskej Bystrice Branislav Ľupták, ktorému naservíroval loptu po rohu kapitána Róberta Polievku Timotej Záhumenský. Sviatočný strelec nelenil a rovno strieľal. "Nevnímam to tak, že by som mužstvo mojím zásahom na 2:1 vykúpil. Hlavné je, že máme tri body, lebo tabuľka je nabitá a veľmi sme potrebovali vyhrať. Mohol dať aj niekto iný gól skôr, lebo šance sme na to mali. Ja som rád, že mi to tam padlo. Timo Záhumenský mi to dobre pripravil na strelu, darí sa mu v asistenciách a ja som sa mohol radovať ešte skôr, ako lopta skončila v bránke po tom teči," zdôraznil po zápase skromný Ľupták a k náročnému duelu dodal. "Bol bojovný s nepríjemným súperom, súbojový. My sme si povedali, že ak sa vyrovnáme Skalici v súbojoch a bežecky, tak môžeme duel zlomiť na svoju stranu."

V základnej zostave Banskej Bystrice sa po prvýkrát objavil stopér Boris Godál. Novic v tíme spod Urpínaodohral celý zápas a bol pilierom zadných radov. S premiérou bol spokojný: "Som rád, že to bola v mojom podaní víťazná premiéra v základnej zostave, do ktorej som sa dostal po dlhšej dobe. To, že sme otočili z 0:1 ma teší ešte viac, pretože doteraz sme boli my tímom, čo dal prvý gól. Ukázali sme vôľu pobiť sa o výsledok a to šťastie sa priklonilo na našu stranu. Ku koncu som mal fyzicky toho dosť. Bolo tam veľa hlavičkových súbojov, šmýkačiek, už som cítil trošku nohy. Nie je však nič lepšie ako odohrať 90 minút. Tie kilometre do nôh dostanem a už sa to bude len zlepšovať."