Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Fortunaliga

NIKÉ LIGA: Český obranca Jeřábek posilnil Michalovce

Na archívnej snímke vzadu Artur Gajdoš strieľa úvodný gól, prizerá sa Michal Jeřábek. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Tridsaťročný Jeřábek pôsobil v mládežníckom veku v kluboch FK Řeporyje, Motorlet Praha a Dukla Praha.

Michalovce 11. septembra (TASR) - Po útočníkovi Ginovi van Kesselovi získali futbalisti MFK Zemplín Michalovce v závere letného prestupového obdobia ďalšiu posilu. Do klubu sa po trištvrte roku vrátil český stopér Michal Jeřábek, ktorý si michalovský dres obliekal v jesennej časti minulej sezóny a následne zamieril do Zlína. S účastníkom Niké ligy sa dohodol na spolupráci do konca tohto kalendárneho roka.

"Potrebovali sme vystužiť naše zadné rady skúseným hráčom. Jeřábek takým jednoznačne je a navyše tunajšie prostredie, mesto a aj spoluhráčov dobre pozná, takže nebude potrebovať žiadny čas na aklimatizáciu. Hľadali sme stredného obrancu zo Slovenska alebo Česka, aby nebol problém s jazykovou bariérou. Som presvedčený, že Michal spevní našu defenzívu a bude rovnako platným hráčom ako v minulom roku,“ vyjadril sa pre klubový web tréner Marek Petruš.

Tridsaťročný Jeřábek pôsobil v mládežníckom veku v kluboch FK Řeporyje, Motorlet Praha a Dukla Praha. Neskôr hral za Teplice, Jablonec, kazašské Aktobe, Michalovce a naposledy za Zlín. V českej najvyššej súťaži má na konte 141 duelov, v ktorých zaznamenal 6 gólov. "Všetko sa to udialo veľmi rýchlo. Keď sa mi Michalovčania ozvali, chvíľu som nad ich ponukou premýšľal, až som sa rozhodol znovu ísť do toho. Verím, že prinesiem do tímu potrebnú kvalitu a bude sa nám dariť hlavne ako mužstvu, lebo zatiaľ sa veľa bodov nezískalo a v tabuľke sme dole," uviedol Jeřábek, ktorý počas minulej sezóny nastúpil za MFK Zemplín v 17 zápasoch a strelil jeden gól.