Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Fortunaliga

FL: Liptovský Mikuláš odštartoval prípravu na 2. sezónu medzi elitou

Na snímke hráči MFK Tatran Liptovský Mikuláš počas úvodného zrazu a začiatku letnej prípravy na sezónu 2022/2023 vo futbalovej Fortuna lige na štadióne v Okoličnom v Liptovskom Mikuláši 13. júna 2022. Foto: TASR - Ján Krošlák

Liptáci absolvovali úvodný tréning na domácom ihrisku v Okoličnom.

Liptovský Mikuláš 13. júna (TASR) - Futbalisti MFK Tatran Liptovský Mikuláš odštartovali v pondelok letnú prípravu na svoju druhú sezónu vo Fortuna lige. V nováčikovskom ročníku medzi elitou skončili pod trénerským vedením Mareka Petruša na ôsmej priečke, v novej edícii ich už bude koučovať Jozef Kostelník. Prišiel zo Skalice, ktorú viedol uplynulých päť rokov v druhej lige, na lavičke Tatrana už pôsobil v sezóne 2015/2016.

Liptáci absolvovali úvodný tréning na domácom ihrisku v Okoličnom. V prípravných stretnutiach na nich postupne čakajú nováčik najvyššej slovenskej súťaže FK Železiarne Podbrezová (18. júna), FC Košice (22. júna), poľské kluby Bruk-Bet Termalica Nieciecza (25. júna) a Górnik Zabrze (29. júna), úradujúci víťaz Českého pohára 1. FC Slovácko (2. júla) a MFK Karviná (9. júla). "Čo sa týka zloženia kádra, tak tu stále visí mnoho otáznikov, pretože mnoho hráčov je stále v štádiu riešenia, pričom sa každý deň niečo mení. Kým nemajú podpísané zmluvy, nebudeme zatiaľ nič konkretizovať," píše sa na oficiálnej webstránke Liptovského Mikuláša. Zatiaľ jedinou ohlásenou posilou je 24-ročný obranca Richard Župa, ktorý už okúsil Fortuna ligu v drese FK Pohronie.



Program prípravných zápasov MFK Tatran Liptovský Mikuláš:



sobota 18. júna: MFK Tatran - FK Železiarne Podbrezová (11.00)

streda 22. júna: MFK Tatran - FC Košice

sobota 25. júna: Bruk-Bet Termalica Nieciecza - MFK Tatran

streda 29. júna: Górnik Zabrze - MFK Tatran (16.00)

sobota 2. júla: 1. FC Slovácko - MFK Tatran (11.00)

sobota 9. júla: MFK Tatran - MFK Karviná (11.00)