Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Fortunaliga

Košice ukončili spoluprácu s trénerom Šoltisom

Na snímke vpravo tréner Košíc Anton Šoltis v zápase 6. kola Niké ligy vo futbale FC Košice - ViOn Zlaté Moravce v Košiciach 2. septembra 2023. Foto: TASR - František Iván

Košice sa vrátili do najvyššej slovenskej súťaže po ôsmich rokoch. V tabuľke im momentálne patrí desiate miesto s ôsmimi prehrami v jedenástich zápasoch.

Košice 23. októbra (TASR) – Futbalový klub FC Košice ukončil spoluprácu s koučom Antonom Šoltisom. Vedenie nováčika Niké ligy pristúpilo k tomuto kroku po šiestich prehrách za sebou, spolu s hlavným kormidelníkom odchádza aj celý trénersky štáb. Nástupca zatiaľ nie je známy.

Košice sa vrátili do najvyššej slovenskej súťaže po ôsmich rokoch. V tabuľke im momentálne patrí desiate miesto s ôsmimi prehrami v jedenástich zápasoch. "Potvrdzujem, že Anton Šoltis a jeho asistenti skončili na pozícii trénerov FC Košice. Negatívna séria bez bodového zisku ako aj kolísavé výkony mužstva rozhodli, že ďalej nebudeme pokračovať v spolupráci. Osobne je mi to ľúto, pretože Tóno Šoltis urobil pre náš klub veľa. Postúpil s mužstvom do ligy, za čo mu patrí poďakovanie, ale rozhodli sme sa pre zmenu," povedal generálny manažér nováčika Pavol Turczyk pre oficiálnu webstránku klubu.

Šoltis prišiel do tímu pred minulou sezónou a z 41 ostrých zápasov vyhral 22. Košice čaká najbližšie štvrté kolo Slovnaft Cupu na ihrisku druholigového Šamorína. V tomto ročníku Niké ligy ide o druhú zmenu trénera, kormidelníka menil aj MFK Zemplín Michalovce, ktorý angažoval Petra Struhára namiesto Mareka Petruša.