Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Fortunaliga

FORTUNA LIGA: Sereď na jar už bez Ilieva, no s Michalíkom

Na snímke futbalisti ŠKF iClinic Sereď počas prvého tréningu v rámci zimnej prípravy na futbalovom štadióne v Seredi 7. januára 2020. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Praj, ktorý na poste nahradil Severomacedónca Slavče Vojneského bude pracovať s asistentmi Petrom Lérantom a Igorom Obertom.

Sereď 7. januára (TASR) - Slovenský futbalový fortunaligista ŠFK iClinic plánuje absolvovať zimnú prípravu okrem domáceho prostredia aj na hernom sústredení v Turecku. V utorok sa na prvom tréningu hlásilo hlavnému trénerovi Rolandovi Prajovi 23 hráčov, medzi nimi aj viacero nových tvárí, ktoré budú v tíme zatiaľ na skúšku.

Praj, ktorý na poste nahradil Severomacedónca Slavče Vojneského bude pracovať s asistentmi Petrom Lérantom a Igorom Obertom. Počítať už nemôže na jar s doterajšou brankárskou jednotkou Dejanom Ilievom, ktorého z hosťovania stiahol Arsenal Londýn. "Týmto by sme sa chceli poďakovať Dejanovi za výborné výkony, ktoré predvádzal v našej bránke, vzornú reprezentáciu klubu a popriať mu veľa úspechov v jeho kariére. Máme na skúške nového brankára, uvidíme ako sa bude javiť. Je tu aj viacero ďalších nových tvárí, ale nebudem ich menovať, uvidíme, či s niekým z nich podpíšeme zmluvy, potom o tom budeme médiá informovať," povedal pre TASR športový riaditeľ ŠKF Viktor Bucha. Do mužstva sa z treťoligovej Galanty vrátil 36-ročný stopér Ľubomír Michalík. "Je to staronová tvár, sme radi, že je opäť tu. Čo sa týka ďalších posíl, všetko je v štádiu riešenia," dodal športový riaditeľ.



Seredi patrí v tabuľke po jeseni desiate miesto. Športové ciele priblížil hlavný kouč Praj: "Chceli by sme skončiť do šiesteho miesta, ale veľa zápasov na to nemáme, aby sme nahromadili potrebné body. Cieľ je vyhnúť sa bojom o záchranu. Dejan je brankár európskej kvality, má ponuku z anglickej Premier League a dá sa povedať, že je definitívne preč. Máme na skúške brankára z bývalej Juhoslávie. Chceli by sme ešte doplniť mužstvo o hráča, ktorý vie dať gól. No to je ťažká úloha, pretože to je úzkoprofilový tovar. Takisto by sme chceli nejakého dobrého hráča do stredu poľa."

ŠKF sa v príprave stretne so Šamorínom, maďarským druholigistom FC Dorogi, českým prvoligistom zo Zlína aj maďarským Györom. Na sústredení v Turecku od 24. januára do 3. februára má Sereď odohrať ďalšie prípravné zápasy. "Máme vybratú agentúru, ktorá nám vybaví kvalitných súperov. Súpera ešte nemáme ani na februárovú generálku na ligu," vysvetlil Bucha, ktorý tiež čo to naznačil o jarnom domovskom štadióne Serede. "Určite to nebude náš štadión v Seredi. Doteraz sme hrávali v Myjave, ale máme rozrobené aj ďalšie možnosti. Včas o tom budeme informovať."

prípravné zápasy:


11. januára: ŠKF iClinic Sereď - FC ŠTK 1914 Šamorín

14. januára: ŠKF iClinic Sereď - FC Dorogi (13.00 h.)

18. januára: FC FASTAV Zlín - ŠKF iClinic Sereď

22. januára: FC Györ - ŠKF iClinic Sereď (14.00)

24. januára - 3. februára: sústredenie v Turecku

8. februára: generálka na ligu