Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Fortunaliga

Defenzívu Spartaka Trnava vystužil N. Gorosito, hrával aj za Slovan

Na snímke zľava futbalista Spartaka Milan Ristovski a Nicolas Gorosito ešte ako hráč Dukly počas zápasu 4. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy v skupine o titul medzi MFK Dukla Banská Bystrica a FC Spartak Trnava v Banskej Bystrici v sobotu 8. apríla 2023. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Gorosito pôsobil v najvyššej slovenskej súťaži už v roku 2011, keď prestúpil do Senice. Ďalšie štyri sezóny pôsobil v Slovane Bratislava.

Trnava 10. júla (TASR) - Argentínsky futbalista Nicolas Gorosito sa stal novou posilou Spartaka Trnava. Tridsaťpäťročný stopér má nahradiť Lukáša Štetinu, ktorého zranenie je vážnejšie a bude pauzovať dlhšie ako sa očakávalo.

Gorosito pôsobil v najvyššej slovenskej súťaži už v roku 2011, keď prestúpil do Senice. Ďalšie štyri sezóny pôsobil v Slovane Bratislava. Počas kariéry hral v španielskych kluboch Getafe, Albacete a Alcorcón a v druhej najvyššej španielskej lige si pripísal vyše sto štartov. Vo februári podpísal zmluvu s Duklou Banská Bystrica a odohral oba vzájomné stretnutia proti Spartaku.

"Ťahalo ma to znova do Španielska, no už som začínal byť nervózny. V piatok som sa dozvedel, že by Trnava mohla potrebovať stopéra a povedal som si, že keď to vyjde, tak idem na sto percent do toho. Nakoniec sa to podarilo a je to neuveriteľné," povedal Gorosito pre oficiálnu webstránku Spartaka. Argentínčan sa najviac teší na derby zápasy proti Slovanu: "Tieto zápasy poznám ešte z Argentíny, Boca, River. To je ako Slovan a Trnava na Slovensku. Komu by sa nepáčilo hrať takéto zápasy? Sú to najdôležitejšie stretnutia aj pre fanúšikov a veľmi dobre to poznám. Hrával som ich v Slovane, teraz som podpísal s Trnavou a urobím všetko pre to, aby to dopadlo dobre. Nie každému sa to môže podariť.“

Tréner Michal Gašparík zdôraznil, že pred dvoma týždňami neuvažovali týmto smerom a skôr hľadali k Štetinovi niekoho mladšieho: "Bohužiaľ, stratili sme toho skúsenejšieho a museli sme narýchlo hľadať náhradu, čo sa podarilo v osobe Gorosita. Veľmi dobre sa ukazoval posledný polrok v Banskej Bystrici, vie výborne po slovensky, takže môže si obranu aj organizovať. Nicolas má dobrý charakter a je to víťazný typ, z tohto pohľadu spĺňal naše požiadavky. Navyše, vo svojom veku je v dobrej kondícií a stále si ešte po tréningu pridáva. Sľubujeme si od neho, že svoje skúsenosti odovzdá mladším a okamžite nám pomôže v ťažkých zápasoch."