Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Fortunaliga

Cifranič skončil na lavičke Zlatých Moraviec, nahradil ho Hipp

Na snímke tréner Vladimír Cifranič. Foto: TASR - Ján Krošlák

Tím získal počas Cifraničovho pôsobenia len tri body v 14 zápasoch a je na poslednom mieste Niké ligy.

Zlaté Moravce 13. novembra (TASR) - Slovenský futbalový tréner Vladimír Cifranič po piatich mesiacoch skončil na lavičke FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble. Jeho odvolanie prišlo po vzájomnej dohode s vedením klubu. Vo funkcii ho nahradil Michal Hipp, ktorý pôsobil v minulej sezóne v druholigovom maďarskom Szombathelyi Haladás. Tím získal počas Cifraničovho pôsobenia len tri body v 14 zápasoch a je na poslednom mieste Niké ligy.

V A-tíme ViOnu skončil aj asistent Ján Pavlovčík. Klub poďakoval obom trénerom za odvedené služby. V oficiálnom oznámení zároveň potvrdil zotrvanie asistenta Tomáša Ďubeka, trénera brankárov Martina Matláka a kondičného trénera Milana Ivanku. Hipp podpísal zmluvu do konca prebiehajúcej sezóny. So svojím predchodcom sa stretol a vzájomne si zaželali všetko dobré.

"Túto sezónu som pravidelne sledoval zápasy ViOnu. Tím si však ešte musím dôkladne zanalyzovať. Situácia je veľmi vážna, ale stále je riešiteľná a hrateľná vzhľadom na postavenie iných tímov v tabuľke a bodové rozdiely. Zlaté Moravce majú najväčší problém v poslednej tretine ihriska, čomu zodpovedá aj počet vytvorených šancí a strelených gólov. Úspech nie je garantovaný, je to o tvrdej dennodennej robote," uviedol Hipp pre oficiálnu webstránku klubu.

ViOn sa rozhodol pristúpiť k trénerskej výmene po prehre v Podbrezovej. Tréner Cifranič mal za úlohu víťazstvo, jeho tím však nestačil na súpera 0:2. "Mali sme s trénerom Cifraničom dlhodobú víziu, ale napriek slušnému hernému prejavu sa počítajú body. Do kabíny sme tak museli priniesť nový impulz. Chceli sme priviesť skúseného trénera, ktorý už niečo preskákal. Michal Hipp má skúsenosti z najvyššej úrovne a veríme, že to bude mať želaný efekt na mužstvo, že prinesie želaný impulz do kabíny," uviedol ohľadom nového kouča generálny manažér Marek Ondrejka.

Šesťdesiatročný Hipp bol pri slovenskej reprezentácii na MS 2010 v Juhoafrickej republike ako asistent Vladimíra Weissa st. Toho nahradil aj na poste hlavného trénera, kde zotrval rok. V najvyššej slovenskej súťaži viedol Slovan Bratislava (2009-2011) a skúsenosti má aj zo zahraničia. Bol asistent trénera Michala Bíleka v reprezentácii Kazachstanu a neskôr aj na klubovej úrovni v FC Astana.

V tomto ročníku Niké ligy ide už o piatu zmenu trénera. Banská Bystrica v októbri ukončila spoluprácu s kormidelníkom Michalom Ščasným, nováčik z Košíc sa rozlúčil s Antonom Šoltisom. V tom istom mesiaci prišiel do Ružomberka Čech Ondřej Smetana, ktorý zaplnil miesto po Petrovi Struhárovi. Toho angažoval v tomto ročníku MFK Zemplín Michalovce namiesto Mareka Petruša.