Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Fortunaliga

Český obranca Šimon Gabriel je novou posilou Ružomberka

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Gabriel je jediným legionárom pod Čebraťom. Klub však nevybočil zo svojej cesty, ktorú určil jeho majiteľ Milan Fiľo. Tá je postavená na slovenských hráčoch, no s možným doplnením spoza rieky Morava.

Ružomberok 30. augusta (TASR) - Účastník Niké ligy MFK Ružomberok dotiahol prestup českého futbalistu Šimona Gabriela. Dvadsaťdvaročný stopér, naposledy hráč Viktorie Plzeň, ktorý má za sebou hosťovania v Mladej Boleslavi, Tepliciach, Viktorii Žižkov a naposledy vo Vysočine Jihlava, podpísal s liptovským klubom dvojročný kontrakt.

"Som rád, že Ružomberok prejavil záujem o moje služby. Vážim si, že po viacerých hosťovaniach budem môcť nastupovať za materský klub. Prvýkrát vstúpim do slovenskej ligy. Teším sa a zároveň som aj veľmi zvedavý," konštatoval bývalý mládežnícky reprezentant Česka. "Posledné roky som odohral na pozícii ľavého stopéra, hoci som pravák. Možno je to aj moja výhoda. Určite dokážem si vzadu zastať oba posty."

Gabriel je jediným legionárom pod Čebraťom. Klub však nevybočil zo svojej cesty, ktorú určil jeho majiteľ Milan Fiľo. Tá je postavená na slovenských hráčoch, no s možným doplnením spoza rieky Morava. Keďže ružomberské zadné rady v lete opustili až traja muži zo základnej zostavy Alexander Mojžiš, Matej Madleňák a Lukáš Fabiš, navyše zranený je Alexander Selecký, o to viac kouč mužstva Peter Tomko príchod Gabriela privítal. "Ide o stredného obrancu, ktorý dve sezóny mal plnú minutáž v druhej českej lige. Od Gabriela očakávame nielen zvýšenie konkurencie v tíme, no hlavne nárast našej kvality celej našej obrannej štvorice. Verím, že naše predstavy sa budú aj napĺňať," povedal na adresu novej tváre v kabíne Tomko.