Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Ekonomika

Výrobca čipov Infineon zhoršil výhľad na finančný rok 2023/2024

Ilustračná snímka Foto: TASR Pavol Ďurčo

Infineon v utorok oznámil, že jeho zisk za tri mesiace do konca marca klesol o viac ako polovicu na 394 miliónov eur.

Mníchov 7. mája (TASR) - Nemecký výrobca čipov Infineon už druhýkrát v tomto roku zhoršil svoj výhľad. Spoločnosť po slabých výsledkoch v druhom účtovnom štvrťroku oznámila, že očakáva ešte výraznejší prepad tržieb, než s akým počítala začiatkom roka. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

Infineon v utorok oznámil, že jeho zisk za tri mesiace do konca marca klesol o viac ako polovicu na 394 miliónov eur. Tržby sa znížil o takmer 500 miliónov eur na 3,6 miliardy eur.

Mnohé koncové trhy sa v dôsledku zložitej hospodárskej situácie vyvíjajú slabo a pokračuje znižovanie zásob polovodičov u zákazníkov aj distribútorov, uviedol generálny riaditeľ spoločnosti Jochen Hanebeck. Dopyt po spotrebných aplikáciách zostáva utlmený a rast v automobilovom sektore sa spomaľuje, dodal.

Spoločnosť zhoršila svoju prognózu na celý finančný rok 2023/2024 už vo februári po neuspokojivých výsledkoch v prvom finančnom štvrťroku. V tom čase uviedla, že tržby očakáva vo výške približne 16 miliárd eur namiesto skôr plánovaných 17 miliárd. Po novom by mali tržby dosiahnuť zhruba 15,1 miliardy eur s odchýlkou 400 miliónov eur smerom nahor alebo nadol. V dôsledku toho plánuje Infineon mierne obmedziť aj svoje investície.