Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Ekonomika

Skupina SANAGRO kupuje poľnohospodársku divíziu spoločnosti ESIN

Skupina SANAGRO kupuje poľnohospodársku divíziu spoločnosti ESIN Foto: SANAGRO

Skupina SANAGRO, ktorá sa zameriava sa na oblasť prvovýroby v domácom agrosektore, kupuje poľnohospodársku časť spoločnosti ESIN.

Bratislava 19. novembra (OTS) - Po kúpe sa podiel obhospodarovanej pôdy skupiny SANAGRO navýši z 18,8 tisíca na 31-tisíc hektárov.

Kúpa spoločnosti ESIN pre nás znamená diverzifikáciu portfólia smerom na východ Slovenska, kde SANAGRO doposiaľ nepôsobilo. Aktivity skupiny sme doposiaľ sústredili na západné a stredné Slovensko. Získaním fariem patriacich pod ESIN budeme vedieť ešte efektívnejšie využívať synergie v rámci celej skupiny,“ uviedol generálny riaditeľ SANAGRO Tomáš Kohút, ktorý dodal, že kúpou pod seba preberajú aj kompletný manažment agro divízie ESINu.

SANAGRO aktuálne vlastní 10 družstiev na západnom a strednom Slovensku, kúpou sa jeho portfólio rozšíri o 8 fariem a 4 bioplynové stanice na východnom Slovensku. Zároveň sa navýši aj počet zamestnancov z 280 na 484.

V skupine SANAGRO sme našli najvhodnejšieho partnera pre kúpu našej poľnohospodárskej divízie. Veríme, že jeho silná a stabilná pozícia na trhu, ako aj dobré meno v sektore, zaistí ďalší rast fariem, ktoré doposiaľ patrili pod spoločnosť ESIN,“ uviedol Tomáš Kukučka, predseda predstavenstva ESIN Group.

Obe strany sa zhodli, že výška transakcie nebude zverejnená.

Transakcia podlieha schváleniu Protimonopolným úradom SR.



UPOZORNENIE: Upozorňujeme čitateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby, zverejňujeme ich v plnom znení, a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.