Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Samosprávy môžu v súťaži získať vyradené autá z vozového parku ÚVO

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Podľa predsedu ÚVO Miroslava Hliváka stačí, aby samosprávy, ktoré o tieto autá prejavia záujem, uviedli, prečo ich chcú získať.

Bratislava 18. augusta (TASR) – Súťaž pre samosprávy o tri vyradené autá zo svojho vozového parku vyhlásil Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO). Dve vozidlá Volkswagen a jedno Audi získajú samosprávy, ktoré vyberie komisia zložená zo zástupcov ÚVO a Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS). TASR o tom informovala hovorkyňa ÚVO Janka Zvončeková.

"Keďže autá sú v takom technickom stave, že ešte môžu poslúžiť a nám záleží na tom, aby sa štátny majetok využil čo najefektívnejšie, napadlo nám, že ich ponúkneme obciam, mestám a ich organizáciám. A aby to bolo transparentné, rozhodli sme sa ich ponúknuť takto verejne, takpovediac ich tendrovať," vysvetlil predseda ÚVO Miroslav Hlivák, podľa ktorého stačí, aby samosprávy, ktoré o tieto autá prejavia záujem, uviedli, prečo ich chcú získať. "Komisia na základe týchto dôvodov vyberie troch nových majiteľov áut," dodal.

Prístup ÚVO ocenil predseda ZMOS Michal Sýkora. "Myslím si, že táto ponuka bude pre mnohé samosprávy zaujímavá, nakoľko obciam a mestám, prípadne ich organizáciám môžu ponúknuté autá pomôcť," povedal Sýkora, ktorý očakáva, že záujem samospráv a ponuka zo strany ÚVO inšpiruje k rovnakému postupu aj iné orgány štátnej správy.

Ako informovala Zvončeková, obce, mestá a ich organizácie môžu nahlasovať svoj záujem o vozidlá do konca septembra, teda do 30. septembra 2018, na emailovej adrese auto@zmos.sk. Komisia pri výbere zohľadní všetky aspekty uvedené v žiadostiach. Vzhľadom na to, že ide o špecifickú súťaž, bude prihliadať napríklad na verejnoprospešný účel, na osobitosť zabezpečenia plnenia zákonných kompetencii danej samosprávy.