Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Ekonomika

Zverejnili top produkty v cestovnom ruchu v Trenčianskom kraji

Ilustračná snímka. Foto: TERAZ.sk

Top produktom v cestovnom ruchu v Trenčianskom kraji za minulý rok je Banícky jarmok v Prievidzi, titul Top osobnosti získal riaditeľ hradu Beckov Peter Pastier.

Beckov 19. apríla (TASR) - Top produktom v cestovnom ruchu v Trenčianskom kraji za minulý rok je Banícky jarmok v Prievidzi, titul Top osobnosti získal riaditeľ hradu Beckov Peter Pastier. Top ubytovacím zariadením sa stal Hotel Panorama v Trenčianskych Tepliciach, najlepšou inováciou je Kursalon v Nimnici a najlepším gastronomickým zariadením M.O.M cafe v Bánovciach nad Bebravou. Ocenenia laureátom odovzdala Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trenčín región v piatok na hrade Beckov.

KOCR Trenčín región ocenila inovatívnosť, kreativitu, snahu a dlhoročné úsilie aktérov pôsobiacich v cestovnom ruchu na území Trenčianskeho kraja po siedmy raz. "Titul TOP v cestovnom ruchu v Trenčianskom kraji KOCR Trenčín región začala udeľovať už v roku 2017. V jednotlivých kategóriách venuje pozornosť nadštandardným službám, ktoré poskytujú ubytovacie či stravovacie zariadenia, poukazuje na jedinečné projekty a inovácie, zároveň pamätá na odborný prístup ľudí, ktorí rozvoju cestovného ruchu venovali viac-menej všetko," skonštatoval zastupujúci výkonný riaditeľ KOCR Pavol Štefčík.

Laureátov ocenení za uplynulý rok okrem najlepšieho gastronomického zariadenia, o ktorom rozhodla verejnosť hlasovaním, vybrala odborná porota. Hotel Panorama patrí medzi najmladšie ubytovacie zariadenia v Trenčianskych Tepliciach, ktoré podľa KOCR oplývajú obrovským potenciálom na rozvoj cestovného ruchu. Bánovskú kaviareň, ktorá vznikla pomerne nedávno, podporilo v hlasovaní 181 ľudí.

Riaditeľa hradu Beckov ocenila KOCR za jeho dlhoročné úsilie a výsledky. "Mimoriadne nás teší, že aj dnešné ocenenia sa odovzdávajú práve na hrade Beckov a dobré meno našej dlhoročnej práce a snahy sa šíri ďalej," podotkol Pastier.

Ocenený Banícky jarmok vybrala odborná porota spomedzi siedmich nominácií. Odkazuje na banícke tradície, ktoré sú úzko späté s hornonitrianskym regiónom. "Na Baníckom jarmoku dostávajú priestor ako renomovaní umelci z celého Slovenska, tak aj tí miestni. Stovky návštevníkov sa každoročne pridávajú k baníckemu sprievodu mestom, ktorý robí toto podujatie výnimočným," priblížila riaditeľka Kultúrneho a spoločenského strediska v Prievidzi Dana Horná.

Ocenenie za jedinečnú inováciu putovalo do kúpeľov Nimnica, kde sa podarilo vybudovať kultúrno-spoločenský priestor Kursalon.