Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

Aj Chorvátsko chce získať investíciu Volkswagenu

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Záujem o investíciu majú aj Bulharsko, Rumunsko a Srbsko.

Záhreb 22. októbra (TASR) - Chorvátsko dúfa, že získa investíciu Volkswagenu (VW) a koncern postaví svoj nový závod v krajine. Dôvodom sú správy, že nemecká automobilka odložila konečné rozhodnutie o výstavbe závodu v Turecku. Uviedol to chorvátsky denník Vecernji List s odvolaním sa na zdroje z ministerstva hospodárstva.

Záujem o investíciu majú aj Bulharsko, Rumunsko a Srbsko. Volkswagen však v utorok vyhlásil, že aj keď odložil rozhodnutie o výstavbe závodu v Turecku v dôsledku tureckej vojenskej operácie na severe Sýrie, zatiaľ aktívne nehľadá alternatívnu lokáciu pre nový závod.

O investícii VW sa podľa mediálnych správ malo hovoriť aj počas pondelkového (21. 10.) stretnutia chorvátskeho ministra hospodárstva Darka Horvata s jeho nemeckým náprotivkom Petrom Altmaierom, ktorý bol na návšteve Záhrebu. Oficiálne sa však tieto správy nepotvrdili.

Chorvátsky minister hospodárstva len uviedol, že na stretnutí sa hovorilo aj o tom, že krajina je ochotná vytvoriť priaznivé podmienky pre nemeckých investorov z automobilového priemyslu. Chorvátsko je podľa Horvata pripravené získať takúto veľkú investíciu.