Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Bratislavský kraj

ZŠ A. Dubčeka v Karlovej Vsi otvorí v stredu opäť svoju plaváreň

Ilustračné foto. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

V základnej škole došlo v pondelok k incidentu pri manipulácii s bazénovou chémiou.

Bratislava 20. februára (TASR) - Základná škola (ZŠ) A. Dubčeka na Majerníkovej ulici v bratislavskej Karlovej Vsi, na ktorej došlo v pondelok (19. 2.) k incidentu, bude od stredy (21. 2.) opäť otvorená. Fungovať bude v štandardnom režime. Informuje o tom mestská časť na sociálnej sieti.

"Plaváreň bude opäť otvorená pre žiakov, verejnosť aj kluby. Stane sa tak v stredu od 6.00 h a bude fungovať v štandardnom režime," približuje samospráva.

V základnej škole došlo v pondelok k incidentu pri manipulácii s bazénovou chémiou. Jeden z pracovníkov v technickej miestnosti patriacej k školskej plavárni riedil chlór s inou neznámou látkou a došlo k chemickej reakcii. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky. Muža previezli so sťaženým dýchaním na vyšetrenie do nemocnice, jeho hospitalizácia nebola nutná.

Pri incidente nedošlo k žiadnemu ohrozeniu života ani zdravia žiakov, zamestnancov školy alebo plavárne. Nevznikli ani materiálne škody. Hasiči skontrolovali všetky priestory v škole a preverili najmä koncentráciu chlóru, pre nízke hodnoty vyučovanie pokračovalo bez obmedzení.