Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Bratislavský kraj

V bratislavskej Rači na Dopravnej ulici vzniká nové námestie

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Ondrej Podolinský

Existujúca asfaltová spevnená plocha bola podľa samosprávy značne degradovaná a neexistovala tam žiadna organizácia dopravy.

Bratislava 22. februára (TASR) - V bratislavskej mestskej časti Rača na Dopravnej ulici vzniká nové námestie. Má zlepšiť zázemie pre chodcov, lavičky, koše, stojany na bicykle a aj nové stromy. Bratislavský samosprávny kraj (BSK) o tom informoval na svojom webe.

"Po prerušení z dôvodu zlých podmienok na stavebné práce z dôvodu počasia pokračuje zhotoviteľ s kompletnou rekonštrukciou námestia na Dopravnej," uviedol starosta Rače Michal Drotován. Dokončenie prác predpokladá v polovici apríla.

Priblížil, že v súčasnom stave už vidieť podľa obrubníkov, kadiaľ povedie asfaltová prístupová cesta aj s parkoviskom. Taktiež, kde bude zámková dlažba a pešia časť aj s novou zastávkou MHD. Po dokončení projektu zastávku umiestnia vodorovne s vozovkou.

Existujúca asfaltová spevnená plocha bola podľa samosprávy značne degradovaná a neexistovala tam žiadna organizácia dopravy. Rekonštrukcia podľa webu BSK spočíva vo vytvorení cesty, na ktorú je napojených 13 parkovacích miest. Vo zvyšnej časti bude vytvorená plocha námestia s lavičkami a s novou výsadbou. Projekt rieši aj odvodnenie povrchových a podzemných dažďových vôd.